Ett första hem

2017-02-12 / 17:27:57
IMG_1210 
IMG_1212 
IMG_1218
 
 
Fick en inkling att jag skulle ta upp kameran och fota hemma. Hur konstigt hade det inte varit att inte ha några bilder från ens första egna riktiga hem? Man måste ju komma ihåg att fota varenda ställe man bor på. Det är viktigt och roligt att komma ihåg vart man har varit! Såhär har jag och Joel bott sedan i september. Är stolt över oss som på egen hand fixat ett boende och betalat allt själva. Inte alla som får den möjligheten! Särskilt inte i Stockholm där bostadsmarknaden är ett SKÄMT. Snart är det i alla fall dags för oss att flytta till nästa ställe. Hur länge vi bor där har vi ingen aning om. Men det är väl en del av charmen! I guess.
 
Såhär kan ett första hem se ut. Man kan faktiskt göra ganska fula lägenheter till mysiga om man anstränger sig lite. Här är några små tips:
 
1. BELYSNING. A och O. Ljus är så viktigt, ha olika sorters ljuskällor! Kanske ljusslingor, en golvlampa, tända ljus osv. 

2. Gör förvaringen fin inte bara praktisk. Jag köpte t.ex. en fin korg att förvara våra sovkuddar i. Då gör det inget att den behöver stå framme under dagen (står bakom gardinen i och för sig, därför ser ni den inte på bilderna). Eller fina askar att ha smågrejer i så de inte ligger och skräpar! Finns massa fina på t.ex. Lagerhaus och H&M Home. Eller second hand!
 
3. Köp inte allt på en gång. När man flyttar in blir man lätt ivrig och vill få klart allt nununu. Men det blir fasen inte bra då! Låt lägenhetens personlighet växa fram, då förstår du din egen stil lättare också. 
 
4. Skaffa dig någon/några växter! Har ingen för tillfället (har dödat alla heh), men jag tycker det gör en väldig skillnad med något levande i hemmet. Förut hade jag en liten murgröna, i julas hade jag en sån där julblomma och allra senast unnade jag mig några liljor faktiskt. Liljor håller ganska länge för att vara snittblommor, typ 10 dagar. Har planerat att köpa en kaktus! 
 
5. TEXTIL. Också A och O. Jag gillar att blanda kuddar i olika materal och textur, gardiner är ett måste och en filt är livsviktigt. I vissa lägenheter får man ju inte borra i väggarna, måla om etc., och då kan textil vara ett så enkelt sätt att förändra till det bättre. OBS ett till tips ang. inte borra i väggar. Vi har satt upp våra tavlor med hjälp av några klistermojänger från Clas Ohlson. Det står att det är för små tavlor, dock med en maxvikt på 5 kg. Så vi ba äh, det måste ju gå även med stora tavlor under 5 kg. Och det gjorde det! Sitter som berget sedan september. 
 
Det var väl typ det. Inte jätteoriginella tips kanske. Men någon liten hjälp hoppas jag! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0