Ett första hem

2017-02-12 / 17:27:57
IMG_1210 
IMG_1212 
IMG_1218
 
 
Fick en inkling att jag skulle ta upp kameran och fota hemma. Hur konstigt hade det inte varit att inte ha några bilder från ens första egna riktiga hem? Man måste ju komma ihåg att fota varenda ställe man bor på. Det är viktigt och roligt att komma ihåg vart man har varit! Såhär har jag och Joel bott sedan i september. Är stolt över oss som på egen hand fixat ett boende och betalat allt själva. Inte alla som får den möjligheten! Särskilt inte i Stockholm där bostadsmarknaden är ett SKÄMT. Snart är det i alla fall dags för oss att flytta till nästa ställe. Hur länge vi bor där har vi ingen aning om. Men det är väl en del av charmen! I guess.
 
Såhär kan ett första hem se ut. Man kan faktiskt göra ganska fula lägenheter till mysiga om man anstränger sig lite. Här är några små tips:
 
1. BELYSNING. A och O. Ljus är så viktigt, ha olika sorters ljuskällor! Kanske ljusslingor, en golvlampa, tända ljus osv. 

2. Gör förvaringen fin inte bara praktisk. Jag köpte t.ex. en fin korg att förvara våra sovkuddar i. Då gör det inget att den behöver stå framme under dagen (står bakom gardinen i och för sig, därför ser ni den inte på bilderna). Eller fina askar att ha smågrejer i så de inte ligger och skräpar! Finns massa fina på t.ex. Lagerhaus och H&M Home. Eller second hand!
 
3. Köp inte allt på en gång. När man flyttar in blir man lätt ivrig och vill få klart allt nununu. Men det blir fasen inte bra då! Låt lägenhetens personlighet växa fram, då förstår du din egen stil lättare också. 
 
4. Skaffa dig någon/några växter! Har ingen för tillfället (har dödat alla heh), men jag tycker det gör en väldig skillnad med något levande i hemmet. Förut hade jag en liten murgröna, i julas hade jag en sån där julblomma och allra senast unnade jag mig några liljor faktiskt. Liljor håller ganska länge för att vara snittblommor, typ 10 dagar. Har planerat att köpa en kaktus! 
 
5. TEXTIL. Också A och O. Jag gillar att blanda kuddar i olika materal och textur, gardiner är ett måste och en filt är livsviktigt. I vissa lägenheter får man ju inte borra i väggarna, måla om etc., och då kan textil vara ett så enkelt sätt att förändra till det bättre. OBS ett till tips ang. inte borra i väggar. Vi har satt upp våra tavlor med hjälp av några klistermojänger från Clas Ohlson. Det står att det är för små tavlor, dock med en maxvikt på 5 kg. Så vi ba äh, det måste ju gå även med stora tavlor under 5 kg. Och det gjorde det! Sitter som berget sedan september. 
 
Det var väl typ det. Inte jätteoriginella tips kanske. Men någon liten hjälp hoppas jag! 

Londres.

2017-02-05 / 15:41:03
IMG_1200 
IMG_1195 
IMG_1197 
IMG_1208 
IMG_1209
 
 
Hej februari din jävel. HATAR denna månad. ALLT är grått. Himlen. Asfalten. Träden. Min garderob. Min hy. Blickar hellre tillbaka på London, där jag och Joel var för två veckor sedan. Det var härligt. Massor av smakupplevelser. Här är våra bästa mattips:
 
1. Fiddie's Italian
Alltså Fiddie's är inte mysigt for shit. Tänk er en lokal italienare liksom, noll prestige. MEN SÅ GOTT. OCH BILLIGT! Vi tog varsin pasta, delade på en förrätt och varsin efterrätt och det blev ca 350 kr. Hur sjukt. Ägaren är svingullig och undrar vart man kommer ifrån osv. 

2. Bleecker Street (bild 4)
Joel åt en otrolig hamburgare. Han sa att det typ var den godaste han ätit (han är expert på hamburgare). Så ja. Amazing. 

3. Ben's Cookies
Vi åt fyra var under 3 dagar. Förstår inte hur men det gjorde vi. Finns på många ställen!!

4. Grilled cheese-macka på Borough Market (bild 2)
Uuuugggghhh. Bilden talar för sig själv. Jag älskar ju toast. Fick ett toastjärn av Milli i julklapp och det är redan använt ca 50 ggr. 

5. Five Guys
Välkänd kedja som ni kanske vet men herre jävlar. Tips: bygg din egen burgare och välj ost, mayo, stekt lök och svamp. Helt sjukt. 
 
Ett annat tips: Bo inte på Hilton London Metropole. Namnet ger falska förhoppningar och istället får man en knakig säng och rökluktande rum. Bra läge dock!
 
Utöver att äta promenerade vi mest runt, i Hyde Park, Notting Hill, Camden, Shoreditch osv. Mycket härligt. Shoppade även massa fint men vet inte om det är så intressant att se? Kanske gör ett inlägg med mina bästa köp någon dag. För övrigt hade vi sådan himla tur med vädret! Alltså knallblå himmel varje dag! Så himla fint att få se London i sitt bästa ljus. 

Helgen efter London väntade ett annat äventyr: Göteborg!! Milli har flyttat dit. Och det var min första gång där ever?? Så sjukt och pinsamt. Jävla Stockholmare man är. Men mer om det i ett annat inlägg :)))

RSS 2.0