Man cub.

2016-05-08 / 16:43:03
 
När Sverige befinner sig i sådant här underbart HÖGTRYCK kan man ju inte annat än att älska livet. Alla blir lite mer carpe diem. Liksom 36-åriga tvåbarnspappan Kjell frågar sin fru Maria om de inte ska ta med middagen ut i parken ikväll!!?!?? Typ den känslan får man av det här vädret. Alla är fine med att äta sallad från salladsbaren på Ica. Det gör inget. Det är ju så jävla FINT ALLTING ÄNDÅ. 
 
Jag och Joel bestämde att det var bäst att lämna stan en lördag som igår. Känns som att hela jordens befolkning plötsligt befinner sig i Stockholm sådana dagar. Och man orkar bara inte. Man blir varm. Folk är i vägen. Det finns inga sittplatser. Inga toaletter. Entusiasmen över det bra vädret blir som bortblåst och man vill bara att regnet ska vräka ner så att alla dessa familjer eller nej SLÄKTER är dem fan ska åka hem till Österåker. Istället åkte vi i alla fall ut till Bromma för att kolla på mansions och promenera vid vattnet. Vi tog Nockebybanan och bara gick av där det såg fint ut och så gick vi runt. Nere vid vattnet stannade vi och köpte två korvar var och varsin GB glass. Jag tog en daimstrut. Finns inget godare!!!!!!!!!! I alla fall. Vi såg ett och annat sjukt hus. Man kan ju inte låta bli att undra. Var den där mannen som klev ur Bentleyn på uppfarten inblandad i Panama-härvan. Troligtvis ja. Mmm. Tänka sig. 
 
Det var en väldigt fin dag. Bilderna här ovan är från när vi var tillbaka i stan men behövde en liten fikapaus i Tessinparken i form av kakor och dricka. Tessin är min favvopark och den ligger så nära mig så jag har börjat hänga där ofta nuförtiden. Om en kvart ska jag till exempel möta Kriss och Milli där för att äta pizza på en filt!! Men nog om det. Igårkväll gick jag och Joel och såg nya Djungelboken. Tyckte verkligen om den! Extremt bra gjord, fin historia och uppfriskande att det bara är med en människa och sedan resten djur. Skönt att för en gångs skull inte riktigt kunna relatera. Jag vet inte hur det känns att rida på en galopperande bisonoxe under flykt från en tiger. Men det vet Mowgli. Tycker att filmen liksom ger en ökad respekt och förståelse för djurens värld, som de nu råkar dela med oss och som vi fullkomligt tagit över. De har egna språk, fejder och familjer. Man blir påmind om vilken fin historia Djungelboken är. En människovalp som måste anpassa sig till vargarnas sociala spel och instinkter. Människan blir the underdog i naturkedjan, Mowgli har inget att skydda sig med. Inga vassa tänder, inga vapen, inga klor. Djungelboken passar så himla bra just nu. Vi behöver börja tänka på djuren som individer. Vi förstör hur många fotbollsplaner som helst av deras hem varje dag. Men om man står där, öga mot öga mot en tiger, eller babian, eller elefant, då har man inte en chans. Bara för att vi råkar ha fingertoppskänslan och hjärnan till att skapa vapen har vi inte rätten att använda dem. NEJ NU FÅR DET VARA NOG FÖR IDAG. Man borde bli vegan osv. You know the drill. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0