Brunch club och jakten på lycka.

2016-05-02 / 23:24:00
 


 
Jag fyllde ju år i lördags! Nu är jag 20. Helt jävla sjukt. 
 
Brukar aldrig göra något ståhej av min födelsedag, tycker egentligen inte om att fylla år särskilt mycket. Dagen har ofta fina stunder, såsom frukost och presentöppning med familjen, men jag brukar ändå få en liten gnagande ångestkänsla inom mig. Kanske för att alla är väldigt upptagna på min födelsedag. Kanske för att kungen får all uppmärksamhet. Kanske för att det verkligen är vår nu och jag väntar på min årliga lilla vårdepression. Förra året lyckades jag undvika den ganska bra. Förhoppningsvis tonas den ut mer och mer för varje år och är snart helt försvunnen!
 
DETTA ÅR kretsade min födelsedag kring mat. Hade planerat varenda måltid utefter egna önskemål. Till frukost: bröd och pain au chocolat från vårt LOKALA BAGERI som jag nämnt förut. Brunch på Sthlm Brunch Club med Joel, eftersom jag sett bilder därifrån och älskar deras over the top-style, där jag åt eggs benedicte och nutella milkshake. Och sist, men fan inte minst, pizza från Dell'Attore, Stockholms absolut BÄSTA pizza. ALLTSÅ <3333 10 av 10 får min födelsedagsmat.
 
Bilderna här ovan är från när Joel bjöd mig på brunchen, som sagt. Himla fin present av honom <33 Ska även få välja ut en till present i vilken affär jag vill. Drömscenario!!! I alla fall. Bilderna är tagna....med...........MIN NYA KAMERA!!!! Alltså åååh kunde inte blivit gladare. Har så länge velat ha en kompaktkamera. Lånade min brors i somras till Italien, gjorde ju min Italienfilm med den, och blev kär. I enkelheten, smidigheten och kvaliteten på bilderna. Och nu har jag alltså samma modell fast en nyare version! Den ska få följa med till New York i sommar och sedan till Los Angeles givetvis! Tack mamma, pappa och mormor. 
 
En annan sak jag fick är en bok som heter Lyckofällan. Fick den av min bror Jojo, och den ska tydligen vara life changing. Känner det redan, efter 40 sidor. Det är en faktabok (eller vad man ska kalla det) om jakten på lycka. Misstag vi människor gör när vi ständigt försöker uppnå någon slags konstant lycka som inte existerar. Otroligt intressant, både rent biologiskt och för ens självkänsla. Det finns förklaringar till vi varför vi aldrig nöjer oss. Varför vi vill ha bättre jobb, större hus och mer kläder. Och rötterna till det här sträcker sig flera 100 000 år tillbaka i tiden. Evolutionen har format våra hjärnor och tankesätt under så otroligt lång tid. Så att man ska hela tiden ska försöka "tänka positivt" kommer egentligen inte göra någon skillnad. Tror vi verkligen att vi har kontroll och makt över något som tog flera 100 000 år att skapa? Ja det tror vi faktiskt. Men den här boken slår hål på alla myter om positivt tänkande, och det är otroligt skönt och välbehövligt att höra. Boktips till er alla ängsliga själar! Ja det gäller bokstavligen alla. För alla är olyckliga, ångestfyllda, arga eller sorgsna på något sätt. Oavsett vad alla fasader visar upp.
 
Obama out.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0