En lista om mig.

2016-03-25 / 16:39:17
 
HEJ BLOGGEN. Fyfan vad jag har saknat bloggen. Bloggen, lämna mig aldrig. Du och jag, bloggen. Det var längesen nu. Och jag tror jag har lidit mer för det än vad ni har om jag ska vara ärlig. Det känns som något har saknats under den här tiden! Jag har saknat den lilla tiden jag vanligtvis sitter vid datorn och skriver av mig. De senaste två veckorna har jag knappt öppnat upp min dator! Så hemskt. 
 
Fick en kommentar som önskade att jag skulle vara lite mer personlig så man lär känna mig. Det har varit ett medvetet val att INTE vara det, men nu känner jag att jag vill det. Någon gång då och då behöver man öppna upp sig. Så här får ni en väldigt privat lista! Tagen från Sandra Beijer. 

NÄR GRÄT DU SENAST OCH VARFÖR?
För ungefär två veckor sedan efter jag hade provjobbat på ett ställe och där dem efter det tyckte jag var "försiktig och ursäktade mig själv". Jag grät när jag kom hem för att jag delvis tyckte det var en orättvis beskrivning och dels för att jag verkligen ansträngde mig för att just inte vara försiktig. Då blev jag ledsen. 


TRE SAKER DU AVSKYR

– Oklara intruktioner. 
– Falska anklagelser.
– Att mycket i samhället bara är anpassat efter en viss typ av människor. Om du i ett personligt brev skulle beskriva dig som t.ex. "blyg" eller "introvert" skulle du hamna i papperskorgen direkt. Om du däremot säger att du är "extrovert" eller "framåt" så kan du vara en värdig kandidat. Blyg och introvert är ord som har fått en negativ klang för det finns inte samma plats i samhälletför sådana människor. Att vara introvert är tvärtom en väldigt fin egenskap som betyder att man samlar energi genom egentid eller tid med några få nära vänner. Det betyder inte samma sak som att vara socialt inkompetent, eller att man skulle göra ett jobb sämre än en extrovert. Särskilt som ungdom, när service- eller säljjobb i princip är det enda alternativet, tycker jag att det blir extra problematiskt att känna sig utanför p.g.a. ens personlighet. 


HUR VAR DU I SKOLAN?

Duktig vill jag ändå säga såhär i efterhand, även om jag ofta inte tyckte det då. Missade aldrig en deadline. Började alltid tidigast med alla projekt och läxor. Blev ofta klar tidigt. Var orädd att räcka upp handen och ta del av en diksussion eller ställa frågor! (ja jag har kontrollbehov) Kompismässigt var jag absolut inte den med 50 kompisar och som hejade på varannan människa i korridoren. Jag hade några få jag hängde med!


VAD BLIR DU STRESSAD AV?

Att inte veta vad som ligger framför mig. Att åka till jobbet och tänka att vad som helst kan hända idag, hur ska jag hantera det osv. Pengar stressar mig också jättemycket. Att jag gör av med för mycket, att jag inte ska ha tillärckligt i framtiden och så. 


TRE SAKER DU ÄLSKAR:

1. Choklad. Ett liv utan det är inget liv.
2. Att ligga i min säng och kolla på netflix på tvn. 
3. Gå på restaurang och all förväntan och njutning runt omkring det. 


HUR TROR DU ATT ANDRA UPPFATTAR DIG?

Typ snäll tror jag! Har fått höra att jag SER snäll ut, det är ju alltid något. Sedan kanske eftertänksam och grubblande. Ni som känner mig får gärna kommentera något för det här gick ju inte så bra känner jag.


HUR UPPFATTAR DU DIG SJÄLV?
Lat, velig, smart, omtänksam.

EN SITUATION SOM DU TYCKER ÄR JOBBIG / PINSAM:
På gymmet när man inte vet hur en maskin funkar så man bara rycker i alla spakar och knappar och sen ger man upp och går. Så himla fånig grej men det är obekvämt. 


NÄR KÄNNER DU DIG SOM VACKRAST?

På sommaren när man är brun och inte har sminkat sig på flera veckor och sedan GÖR man det för att man ska iväg på något kul. Den kontrasten när man helt plötsligt har svarta ögonfransar istället för blekta är magisk.


VAD SKRATTADE DU SENAST ÅT?

Alex & Sigge på väg hem från jobbet. 


NÅGOT DU FUNDERAT MYCKET ÖVER?
En flytt till Kalifornien (gud vad det tar emot att stava det med K!!!) i januari. Tror jag ska göra det! Och plugga där ett tag. Har ju drömt om det sedan jag var 14 typ så det känns naturligt. Då jävlar kommer det här bli en härlig study abroad blogg med massa drömmiga bilder på hikes och machalatte och powerwalks på stranden. 


TRE SAKER DU ÄR RÄDD FÖR:

1. Saker som händer i världen just nu.
2. Att vara med om något hemskt som gör mig deprimerad. Något som får min värld att falla samman. En tragedi.
3. Smärta. Sprutor, förlossning, att bli påkörd och allt sånt egentligen. Men liksom själva SMÄRTAN. Inte att dö. Hahaha dö kan jag göra men det får fan inte göra ont. NÄÄ fy usch skoja. 


ETT YRKE DU TROR DU SKULLE VARA DÅLIG PÅ:

Telefonförsäljare. Kan knappt prata i telefon med folk jag känner. DET i kombination med att sälja något. Fyfan.


SLUTLIGEN, ETT YRKE DU TROR ATT DU SKULLE VARA BRA PÅ:
SÅ HIMLA SVÅR FRÅGA. Typ filmkritiker! Eller ljusdesigner! Alltså vart lampor ska sitta och watt och sånt. Åh eller få göra affischer och flyers till företag! Har gjort massa egna affischer på sista tiden som jag tänkte börja sälja. Kanske kan visa några av dem i ett eget inlägg!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0