augusti - december

2016-01-02 / 21:12:18
 
Nu, ska jag dela med mig av lite highlights under min termin i Skåne. Aka det jag tagit kort på. Har varit så ofantligt dålig på att dokumentera och använda min riktiga kamera. Skulle vilja köpa en ny som jag verkligen gillar så att jag VILL använda den. Men nog om det.
Många promenader vid havet blev det. Här med Zorro som var på besök från Stockholm. Denna dag var så himla fin. Att gå på stranden känns så himla exotiskt. 
 
 
Jag menar, kolla på detta. SVERIGE. Precis vid den här stranden finns ett flyktingboende. När jag promenerade där stod en tonårig pojke på stranden och blickade ut över havet. Han var ensam, utan mobil eller annan underhållning. Han bara tittade ut över horisonten, och sedan på mig. Jag kunde inte hjälpa att undra över vem eller hur många han har förlorat, eller vem han kanske väntar på ska komma. När man kommer så nära en riktig fysisk person som man märker lider där inne bakom skallbenet, då blir allt ännu mer på riktigt. Att folk tycker vi ska "sätta ner foten" eller att "det räcker nu", det förstår jag inte. Nej, det räcker inte nu, det räcker inte med räddade liv. Vem är du att sätta ner foten? Det är inte du som flyr för ditt liv. Hjälp till istället. Om man tycker att "det räcker" borde man gå till Fotografiska och kolla på utställningen föreställande sovande barn på flykt. 
 
 
Första dagen i skolan. Detta är Lunds Universitetsbibliotek. Så pampig byggnad! Jag var så sjukt nervös denna dag. Dagen innan hade jag gråtit av ångest och ville hem till Stockholm igen. Men efter introduktionen av min kurs kändes allt så mycket bättre. 
 
 
Min bror hälsade på och vi drack latte på St Jakobs (tips om ni är i Lund!). Bästa fikastället.
 
 
Jag och sötnöten drog till Köpenhamn över en natt där vi spatserade och bodde på fint hotell! Finns det något som slår känslan av att stiga in i sitt hotellrum, alldeles trött i fötterna, och få slänga sig på sängen?!!!?? Aaaaahhh.
 
 
Här bodde vi! Måååånga filmkvällar hade vi i denna soffa. Mysigt var det minsann. 
 
 
Första veckan klippte jag mig (1), sen i december klippte jag mig igen och gjorde ljusa slingor (2). Blev MYCKET nöjd. Ska visa bättre bilder nån annan dag tänkte jag. La en äcklig summa pengar på detta som jag inte vill prata om.
 
 
Vi sa farväl till Skåne i form av jordklotets godaste pizzor på Mölle Krukmakeri. Alltså det finns inga ord. Så JÄVLA gott. De är så annorlunda än alla andra pizzor! Vad gör de med dem!??! Väl värt pengarna. VÄL VÄRT. Man får till och med en liten skål med gratis soppa. <3
 
Det var det! Jag är glad över att vara tillbaka i Stockholm, men många fina minnen har jag samlat på mig. Har också varit så kul att bo med Joel. Längtar tills nästa möjlighet att få göra det <3
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0