Must-sees

2016-08-21 / 23:48:00
 
Innan jag börjar ta itu med alla bilder jag har tagit under sommaren och dela med mig av saker JAG har gjort, så tänkte jag berätta om lite grejer NI kan göra. Eller se rättare sagt.  
 
That sugar film
En dokumentär där en kille tar reda på sanningen om socker och vad det gör med oss. Han själv gav upp raffinerat socker (socker som finns där det inte bör finnas, onaturligt socker) för fem år sedan. Nu ska han utsätta sin kropp för den mängd socker den medelvärdiga australienaren får i sig. D.v.s 40 teskedar om dagen. Och han får ändå inte äta godsaker som glass, kakor eller godis. Han äter mat som har dolt socker i sig alltså. Och effekterna är häpnadsväckande. Han ändras på alla sätt och vis. SE DEN. Vikten känns som den minst viktiga faktorn till att ge upp socker efter att ha sett den. 
 
 
Vamizi - Cradle of Coral
Dokumentärfilm av the one and only Mattias Klum. Den handlar om korallrevet utanför Moçambiques kust, som är det bäst bevarade korallrevet i världen och med störst mångfald. Filmen innehåller massor av intressant fakta och hemska sanningar. Som att korallrev utgör 0,1% av världens hav till ytan men är bostad till 25% av allt liv där. Eller att 100 000 hajar fiskas och dödas varje dag, men de kan bara fortplanta sig vartannat år. Helt amazing filmat såklart och man förstår bara inte hur jorden kan vara så vacker och hur vi ändå kan förstöra den som vi gör.
 
 
Last Chance U
Liten serie på Netflix som handlar om ett amerikanskt fotbollslag i delstaten Mississippi. I staden Scooba på East Mississippi Community College finns ett förberedande program för extremt talangfulla fotbollsspelare men som på något sätt behöver hjälp att få ordning på sitt liv. Kanske har de begått brott eller inte klarat av skolan, och de flesta kommer från fattiga familjer runtom i USA. Alla har sina egna struggles, men samma mål: att spela i NFL. Ett ihopplockat gäng jävligt bra spelare som måste lära sig ansvar. Det räcker inte att bara vara bra på fotboll. Faktiskt väldigt gripande. Och sååå mycket cred till deras studievägledare som stöttar och peppar dem till att gå på sina lektioner och uppnå det GPA som krävs för att kunna börja på de skolor som erbjuder dem fotbollsstipendium. Hon offrar ALLT. 
 
 
Stranger Things
Nämnde ju denna i förra inlägget men alltså. WOW. Netflix gör det igen. Pojken Will försvinner en kväll när han är på väg hem från en kompis, och jakten på att hitta honom blir ingenting som man förväntat sig. Under tiden försvinner fler, och konstiga saker börjar hända. Wills kompisar tar letandet i egna händer, och så även hans mamma, efter att polisen varit skeptisk till alla konstigheter. En flicka dyker upp, som har övernaturliga egenskaper. Hon kan knäcka nacken på folk med sitt sinne, få folk att kissa på sig och ja, i princip vad som helst. Men hon är traumatiserad och säger knappt ett ord, förutom hennes namn; Eleven. Hon blir en viktig pusselbit för att hitta Will. Och en riktig jävla badass. Den bästa karaktären jag någonsin sett, alla kategorier. Ni ser henne med blå jacka och snaggat hår här ovan. <333

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0