Louisiana & Elizabeth Taylor

2016-08-22 / 11:00:30
IMG_0940 
En dag i Skåne tog vi bilen över till Danmark med färjan för att gå på konstmuseet Louisiana. Det är verkligen en av mina favvo-platser på jorden, mest pga arkitekturen!! För det mesta finns det också fina utställningar såklart. Men det är alltid värt att åka dit bara för att se själva byggnaden och trädgården.
 
IMG_0948 
Jag menar, titta. 
 
IMG_0921 
Det var jag, min kusin Alice och hennes bästis Charlotta som åkte. Vi kom fram till två stycken favvosaker på museet!! Den ena var en film om en stor kloss av vit marmor som färdades på en pråmbåt över något hav. Ni vet sådana där riktigt stora båtar som är till för att lastas med containers. Hela båten var tom förutom den här stora klossen. Och under resans gång arbetade en grupp män med att hacka och picka med spikar, slipmaskiner och sandpapper. Tiden gick och sedan låg en färdig pelare där, med dekorativa blommor och detaljer. Den skulle väl till någon hotellentré någonstans kanske. Det var fett coolt att se hur människan kan skapa något så komplicerat! Konstnären hade själv flytt från Albanien (tror jag...) till Italien under 90-talet, och därför koncentrerar han sig på saker som typ färdas någonstans och förändras på vägen dit, precis som han själv gjorde. 
 
IMG_0938 
Den andra grejen asså ÅÅÅHH, var bilder från Elizabeth Taylors hem i Hollywood. Fotografen heter Catherine Opie. Så mycket knasiga detaljer och möbler och prydnadssaker. Hela hennes hem skriker verligen 70-TAL HOLLYWOOD GLAM. Alla hennes saker var mycket organiserade, hon hade små askar till alla smycken med etiketter som typ löd: "Gift from Harry Winston 1976" eller "Necklace for the Oscars 1985". Man ba JAAAA rimligt. Eller denna här ovan MINE! Hahaha.
 
IMG_0929 
IMG_0932 
IMG_0934 
Color coordinated, of course. 
 
IMG_0931 
Asså!!! Gardinerna!!! Mattan!!! Stolen med handfat till frisören!!!
 
Om ni har vägarna förbi Skåne eller Köpenhamn rekommenderar jag er verkligen att åka till Louisiana, det ligger nära! Og meget vært rejsen. (Det där var danska). De har även en väldigt fräsch eller DEJLIG lunchbuffé med massa gott. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0