Land of dreams

2016-08-26 / 22:36:11
IMG_0668  
IMG_0669 
IMG_0673 
IMG_0679 
 
Håll i er nu hörni. Nu blir det BILDER. Tänkte visa lite av min USA-resa jag gjorde i juni. Var alltså där i ca tre veckor och resan var uppdelad i tre etapper kan man säga. Etapp nummer 1: New Jersey. Såhär såg det ut ↑ . Amerikanska hus, milslång strand och powerwalks med mamma varje morgon. Som ibland avslutades med en liten juice. Need I say att vi passade in bland alla yoga pants. Alltså GUD vad alla gossipar på sina powerwalks!! "OMG did you here about Karen? She and Eric had ha HUGE fight I mean I will NOT be surprised if they get divorced". Sådant juicy får man höra i förbifarten. Poor Karen.
 
IMG_0709 
IMG_0743 
 
Etapp nummer två: fem dagar på Manhattan med mina kusiner Alice, Nelly och Lisa. Vi bodde i ett hus i Harlem vars ägare känner Alice och Nellys föräldrar. Huset var jättefint, ett sånt där smalt town house med en trappa genom hela huset. Området var definitivt lite rough men vi kände oss ändå säkra när vi gick hem på kvällarna. Alltså dessa dagar går knappt att beskriva med ord. Allt från att gå och handla bagels på morgonen till att trängas på Sephora till att dricka öl på världens mysigaste tacoplejs i Chelsea. ALLT var perfekt. 
 
IMG_0779 
IMG_0781 
 
Vi lade mycket energi på MAT. Varje måltid var mer eller mindre planerad, det var sällan vi chansade och tog ett random ställe. Man behöver liksom inte göra det i New York för det finns ju så himla många restauranger man vill besöka. Några tips är: Tacombi (omg), Sarabeth's (ser ni min french toast här ovan eller), Butcher's Daughter (brunch/frukost), Wholefood's salladsbuffé (vi tog med maten till Central Park) och Shake Shack i Madison Square Park (obs på kvällen är det finast). 
 
IMG_0793 
IMG_0792 
IMG_0808 
 
Vi gick på Brooklyn Bridge vilket jag aldrig hade gjort tidigare trots många besök i denna stad! Förra gången hittade jag, Joel och Mamma inte dit haha sämst. Vi var literally typ 200 meter därifrån och gick åt fel håll. I alla fall, det var väldigt fin utsikt! Dock lite jobbigt pga väldigt mycket folk. Vet inte riktigt när man bör gå dit för att undvika det. Men absolut värt ett besök!!!
 
IMG_0683 
IMG_0688 
 
Detta är Butcher's Daughter som jag nämnde tidigare. Så sjuuuukt fluffiga och goda pannkakor!
 
IMG_0715 
IMG_0698 
IMG_0738 
 
Vi gick även på High Line som är gångväg ovanför marken. Det är ett omgjort gammalt tågspår om jag inte minns fel. Ett väldigt skönt sätt att slippa trafiken på och det finns massa fint att fota (eller bara absorbera i minnet såklart). Och om man är varm om fossingarna kan man plaska i lite vatten!
 
IMG_0853 
IMG_0833 
 
Etapp nummer 3: Old Greenwich, Connecticut. Ett väldigt idylliskt, priviligerat område med PERFEKTA hus. Typ the Hamptons-aktigt. Ser framför mig att alla är hemmafruar och mannen jobbar på Wall Street och folk försöker dölja deras hemligheter så att inte fasaden krackelerar. Som på Wisteria Lane. No judgement tho. Superfint område, var verkligen kul att få uppleva det! Vi låg mest som strandade sälar vid poolen och åt guacamole varje kväll. Lisa, som hon kämpade med guacan. Det uppskattades <33 Var även på midsommarfest där Malin Åkerman också var gäst. Ja det var sjukt. Hon var jättetrevlig. Hennes unge var gullig. Sätter punkt där tycker jag. Och manikyr gjorde vi också! Only in America. 
 
 
VILKEN JÄVLA RESA. Mållös. Värt vartenda öre jag spenderade. USA är ett underligt land. Känns som att alla upplevelser blir lite mer färgstarka än någon annanstans. Fast så är det ju när man befinner sig i en annan kultur. Man blir väldigt uppmärksam på alla detaljer och konstellationer. Att det bara arbetar asiater på nagellsalongerna, och man själv sitter där i en massagestol medan de står på knä och filar ens tånaglar. Man tittar sig omkring på alla vita kvinnor som obekymrat läser magasin medan de blir ompysslade. Det är så stor kontrast, så himla svart på vitt. Eller att man tar bilen ö-ver-allt. Alla har varsin. Busslinjer existerar knappt. Hoppar du på bussen förstår folk att du är fattig, för du har ingen bil. Det finns absolut noll miljöperspektiv på saken. I New Jersey kan husen vara helt förfallna, men framför dem står tre skinande bilar. 
 
Du kan ha gått på en vanlig kommunal High School och fått A i alla ämnen. Varit engagerad i olika klubbar och extra aktiviteter. Men det spelar ingen roll. Du kommer ändå inte komma in på Harvard or whatever trots att du har betygen och allt annat du behöver. För din High School är inte respekterad, omtalad eller privat. Allt handlar om pengar i slutändan. Det här förklarade Nic för mig, vår familjevän som är född och uppvuxen i New Jersey, så det är inget jag har hittat på själv. Det är verkligen ett land som inte ställer upp för sina medborgare. Arbetarklassfamiljer sliter för att spara ihop pengar, inte bara till barnens college, utan till och med dagis. Att dagis kostar 3000 dollar i månaden är standard. Hur går det ihop!? Förstår inte. ALLT kostar. För att ta dig ur en samhällsklass krävs så otroligt mycket tur och/eller så otroligt mycket pengar. Det känns verkligen som att samhället arbetar emot sina egna medborgare.
 
När jag är i USA mår jag väldigt bra. Men jag är där på semester. Det är omöjligt att blunda för alla brister i systemen. Alla grundläggande fel! Skolsystemet, sjukvården, pensionen. Det får en att inse hur utvecklat ett land som Sverige är. Att saker och ting fungerar så bra som det faktiskt gör. Att alla söker in till universitetet på samma premisser. Ingen kollar vart du gick i gymnasiet. Du tvingas inte ta ansvar för vilken samhällsklass du är i från eller val du gjorde som 15-åring. Vilken frihet det är. 
 
Gud så långt det blev, som vanligt när jag börjar babbla. Men fina bilder var det, eller hur?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0