Land of dreams

2016-08-26 / 22:36:11
IMG_0668  
IMG_0669 
IMG_0673 
IMG_0679 
 
Håll i er nu hörni. Nu blir det BILDER. Tänkte visa lite av min USA-resa jag gjorde i juni. Var alltså där i ca tre veckor och resan var uppdelad i tre etapper kan man säga. Etapp nummer 1: New Jersey. Såhär såg det ut ↑ . Amerikanska hus, milslång strand och powerwalks med mamma varje morgon. Som ibland avslutades med en liten juice. Need I say att vi passade in bland alla yoga pants. Alltså GUD vad alla gossipar på sina powerwalks!! "OMG did you here about Karen? She and Eric had ha HUGE fight I mean I will NOT be surprised if they get divorced". Sådant juicy får man höra i förbifarten. Poor Karen.
 
IMG_0709 
IMG_0743 
 
Etapp nummer två: fem dagar på Manhattan med mina kusiner Alice, Nelly och Lisa. Vi bodde i ett hus i Harlem vars ägare känner Alice och Nellys föräldrar. Huset var jättefint, ett sånt där smalt town house med en trappa genom hela huset. Området var definitivt lite rough men vi kände oss ändå säkra när vi gick hem på kvällarna. Alltså dessa dagar går knappt att beskriva med ord. Allt från att gå och handla bagels på morgonen till att trängas på Sephora till att dricka öl på världens mysigaste tacoplejs i Chelsea. ALLT var perfekt. 
 
IMG_0779 
IMG_0781 
 
Vi lade mycket energi på MAT. Varje måltid var mer eller mindre planerad, det var sällan vi chansade och tog ett random ställe. Man behöver liksom inte göra det i New York för det finns ju så himla många restauranger man vill besöka. Några tips är: Tacombi (omg), Sarabeth's (ser ni min french toast här ovan eller), Butcher's Daughter (brunch/frukost), Wholefood's salladsbuffé (vi tog med maten till Central Park) och Shake Shack i Madison Square Park (obs på kvällen är det finast). 
 
IMG_0793 
IMG_0792 
IMG_0808 
 
Vi gick på Brooklyn Bridge vilket jag aldrig hade gjort tidigare trots många besök i denna stad! Förra gången hittade jag, Joel och Mamma inte dit haha sämst. Vi var literally typ 200 meter därifrån och gick åt fel håll. I alla fall, det var väldigt fin utsikt! Dock lite jobbigt pga väldigt mycket folk. Vet inte riktigt när man bör gå dit för att undvika det. Men absolut värt ett besök!!!
 
IMG_0683 
IMG_0688 
 
Detta är Butcher's Daughter som jag nämnde tidigare. Så sjuuuukt fluffiga och goda pannkakor!
 
IMG_0715 
IMG_0698 
IMG_0738 
 
Vi gick även på High Line som är gångväg ovanför marken. Det är ett omgjort gammalt tågspår om jag inte minns fel. Ett väldigt skönt sätt att slippa trafiken på och det finns massa fint att fota (eller bara absorbera i minnet såklart). Och om man är varm om fossingarna kan man plaska i lite vatten!
 
IMG_0853 
IMG_0833 
 
Etapp nummer 3: Old Greenwich, Connecticut. Ett väldigt idylliskt, priviligerat område med PERFEKTA hus. Typ the Hamptons-aktigt. Ser framför mig att alla är hemmafruar och mannen jobbar på Wall Street och folk försöker dölja deras hemligheter så att inte fasaden krackelerar. Som på Wisteria Lane. No judgement tho. Superfint område, var verkligen kul att få uppleva det! Vi låg mest som strandade sälar vid poolen och åt guacamole varje kväll. Lisa, som hon kämpade med guacan. Det uppskattades <33 Var även på midsommarfest där Malin Åkerman också var gäst. Ja det var sjukt. Hon var jättetrevlig. Hennes unge var gullig. Sätter punkt där tycker jag. Och manikyr gjorde vi också! Only in America. 
 
 
VILKEN JÄVLA RESA. Mållös. Värt vartenda öre jag spenderade. USA är ett underligt land. Känns som att alla upplevelser blir lite mer färgstarka än någon annanstans. Fast så är det ju när man befinner sig i en annan kultur. Man blir väldigt uppmärksam på alla detaljer och konstellationer. Att det bara arbetar asiater på nagellsalongerna, och man själv sitter där i en massagestol medan de står på knä och filar ens tånaglar. Man tittar sig omkring på alla vita kvinnor som obekymrat läser magasin medan de blir ompysslade. Det är så stor kontrast, så himla svart på vitt. Eller att man tar bilen ö-ver-allt. Alla har varsin. Busslinjer existerar knappt. Hoppar du på bussen förstår folk att du är fattig, för du har ingen bil. Det finns absolut noll miljöperspektiv på saken. I New Jersey kan husen vara helt förfallna, men framför dem står tre skinande bilar. 
 
Du kan ha gått på en vanlig kommunal High School och fått A i alla ämnen. Varit engagerad i olika klubbar och extra aktiviteter. Men det spelar ingen roll. Du kommer ändå inte komma in på Harvard or whatever trots att du har betygen och allt annat du behöver. För din High School är inte respekterad, omtalad eller privat. Allt handlar om pengar i slutändan. Det här förklarade Nic för mig, vår familjevän som är född och uppvuxen i New Jersey, så det är inget jag har hittat på själv. Det är verkligen ett land som inte ställer upp för sina medborgare. Arbetarklassfamiljer sliter för att spara ihop pengar, inte bara till barnens college, utan till och med dagis. Att dagis kostar 3000 dollar i månaden är standard. Hur går det ihop!? Förstår inte. ALLT kostar. För att ta dig ur en samhällsklass krävs så otroligt mycket tur och/eller så otroligt mycket pengar. Det känns verkligen som att samhället arbetar emot sina egna medborgare.
 
När jag är i USA mår jag väldigt bra. Men jag är där på semester. Det är omöjligt att blunda för alla brister i systemen. Alla grundläggande fel! Skolsystemet, sjukvården, pensionen. Det får en att inse hur utvecklat ett land som Sverige är. Att saker och ting fungerar så bra som det faktiskt gör. Att alla söker in till universitetet på samma premisser. Ingen kollar vart du gick i gymnasiet. Du tvingas inte ta ansvar för vilken samhällsklass du är i från eller val du gjorde som 15-åring. Vilken frihet det är. 
 
Gud så långt det blev, som vanligt när jag börjar babbla. Men fina bilder var det, eller hur?

Welcome to Herchel

2016-08-24 / 13:36:56
IMG_0955 IMG_0960 
IMG_0962 
IMG_0959
 
 
WOOOOp en ny ryggsäck!!! Det behöver jag om jag ska kånka runt på en jävla lagbok + dator + annat i flera månader framåt. Gick och browsade med mamma på stan häromdagen. Såg en annan från Sandqvist som var superfin men den kostade liksom 1600. I think not. Hade dock inte tvekat om jag hade hrm hrm en annan ekonomisk situation. Man går väl juristutbildning av en anledning am I right!?!?! Skoja. Jag ska rädda världen, det är prio 1. Inte pengar. Även om det hade varit lite trevligt. Det är ju så världen funkar. 
 
Är fett nöjd med denna! Kostade 650 kr på Urban Outfitters. Där har de även en massa andra modeller från samma märke, Herchel. Så att gå dit är ett tips om det är ryggsäck du letar efter. Eller gulliga anteckningsböcker <3
 
Kan vi även prata om upplösningen på bilderna med min nya kamera???? Nej vi behöver inte. Men på riktigt??? Jag gråter ju. Känns som att mitt mål sedan dag ett som bloggare har varit att ha kristallklara bilder. Mejlade till och med runt till andra bloggare och ba HUR GÖR DU FÖR ATT FÅ SÅNA BILDER. Ingen svarade. Första grejen jag kom på är att man måste ändra storleken på dem innan man laddar upp dem, samt öka upplösningen från 72 till typ 300. Det hjälpte ganska mycket. Smart där. Sedan började jag ladda upp bilderna via Flickr (som jag gör nu). DÅ jävlar kom det. Hemligheten. Jag fann den. Allt detta hände inom en tidsram på 5 år. Haha säkert alla visste utom jag. Det tar ett tag att bli självlärd, det må jag säga. Pågående projekt är en ny bloggdesign, hujeda mig. Prisa gud för designadinblogg.se, även om jag bara fattar hälften av allt som står där. Ha tålamod guyz! Vet att ni har en countdown på er mobil som heter "Sonyas nya bloggdesign". Och "Dayz until Sonya becomes a famous blogger: 9837246191".

Louisiana & Elizabeth Taylor

2016-08-22 / 11:00:30
IMG_0940 
En dag i Skåne tog vi bilen över till Danmark med färjan för att gå på konstmuseet Louisiana. Det är verkligen en av mina favvo-platser på jorden, mest pga arkitekturen!! För det mesta finns det också fina utställningar såklart. Men det är alltid värt att åka dit bara för att se själva byggnaden och trädgården.
 
IMG_0948 
Jag menar, titta. 
 
IMG_0921 
Det var jag, min kusin Alice och hennes bästis Charlotta som åkte. Vi kom fram till två stycken favvosaker på museet!! Den ena var en film om en stor kloss av vit marmor som färdades på en pråmbåt över något hav. Ni vet sådana där riktigt stora båtar som är till för att lastas med containers. Hela båten var tom förutom den här stora klossen. Och under resans gång arbetade en grupp män med att hacka och picka med spikar, slipmaskiner och sandpapper. Tiden gick och sedan låg en färdig pelare där, med dekorativa blommor och detaljer. Den skulle väl till någon hotellentré någonstans kanske. Det var fett coolt att se hur människan kan skapa något så komplicerat! Konstnären hade själv flytt från Albanien (tror jag...) till Italien under 90-talet, och därför koncentrerar han sig på saker som typ färdas någonstans och förändras på vägen dit, precis som han själv gjorde. 
 
IMG_0938 
Den andra grejen asså ÅÅÅHH, var bilder från Elizabeth Taylors hem i Hollywood. Fotografen heter Catherine Opie. Så mycket knasiga detaljer och möbler och prydnadssaker. Hela hennes hem skriker verligen 70-TAL HOLLYWOOD GLAM. Alla hennes saker var mycket organiserade, hon hade små askar till alla smycken med etiketter som typ löd: "Gift from Harry Winston 1976" eller "Necklace for the Oscars 1985". Man ba JAAAA rimligt. Eller denna här ovan MINE! Hahaha.
 
IMG_0929 
IMG_0932 
IMG_0934 
Color coordinated, of course. 
 
IMG_0931 
Asså!!! Gardinerna!!! Mattan!!! Stolen med handfat till frisören!!!
 
Om ni har vägarna förbi Skåne eller Köpenhamn rekommenderar jag er verkligen att åka till Louisiana, det ligger nära! Og meget vært rejsen. (Det där var danska). De har även en väldigt fräsch eller DEJLIG lunchbuffé med massa gott. 

Must-sees

2016-08-21 / 23:48:00
 
Innan jag börjar ta itu med alla bilder jag har tagit under sommaren och dela med mig av saker JAG har gjort, så tänkte jag berätta om lite grejer NI kan göra. Eller se rättare sagt.  
 
That sugar film
En dokumentär där en kille tar reda på sanningen om socker och vad det gör med oss. Han själv gav upp raffinerat socker (socker som finns där det inte bör finnas, onaturligt socker) för fem år sedan. Nu ska han utsätta sin kropp för den mängd socker den medelvärdiga australienaren får i sig. D.v.s 40 teskedar om dagen. Och han får ändå inte äta godsaker som glass, kakor eller godis. Han äter mat som har dolt socker i sig alltså. Och effekterna är häpnadsväckande. Han ändras på alla sätt och vis. SE DEN. Vikten känns som den minst viktiga faktorn till att ge upp socker efter att ha sett den. 
 
 
Vamizi - Cradle of Coral
Dokumentärfilm av the one and only Mattias Klum. Den handlar om korallrevet utanför Moçambiques kust, som är det bäst bevarade korallrevet i världen och med störst mångfald. Filmen innehåller massor av intressant fakta och hemska sanningar. Som att korallrev utgör 0,1% av världens hav till ytan men är bostad till 25% av allt liv där. Eller att 100 000 hajar fiskas och dödas varje dag, men de kan bara fortplanta sig vartannat år. Helt amazing filmat såklart och man förstår bara inte hur jorden kan vara så vacker och hur vi ändå kan förstöra den som vi gör.
 
 
Last Chance U
Liten serie på Netflix som handlar om ett amerikanskt fotbollslag i delstaten Mississippi. I staden Scooba på East Mississippi Community College finns ett förberedande program för extremt talangfulla fotbollsspelare men som på något sätt behöver hjälp att få ordning på sitt liv. Kanske har de begått brott eller inte klarat av skolan, och de flesta kommer från fattiga familjer runtom i USA. Alla har sina egna struggles, men samma mål: att spela i NFL. Ett ihopplockat gäng jävligt bra spelare som måste lära sig ansvar. Det räcker inte att bara vara bra på fotboll. Faktiskt väldigt gripande. Och sååå mycket cred till deras studievägledare som stöttar och peppar dem till att gå på sina lektioner och uppnå det GPA som krävs för att kunna börja på de skolor som erbjuder dem fotbollsstipendium. Hon offrar ALLT. 
 
 
Stranger Things
Nämnde ju denna i förra inlägget men alltså. WOW. Netflix gör det igen. Pojken Will försvinner en kväll när han är på väg hem från en kompis, och jakten på att hitta honom blir ingenting som man förväntat sig. Under tiden försvinner fler, och konstiga saker börjar hända. Wills kompisar tar letandet i egna händer, och så även hans mamma, efter att polisen varit skeptisk till alla konstigheter. En flicka dyker upp, som har övernaturliga egenskaper. Hon kan knäcka nacken på folk med sitt sinne, få folk att kissa på sig och ja, i princip vad som helst. Men hon är traumatiserad och säger knappt ett ord, förutom hennes namn; Eleven. Hon blir en viktig pusselbit för att hitta Will. Och en riktig jävla badass. Den bästa karaktären jag någonsin sett, alla kategorier. Ni ser henne med blå jacka och snaggat hår här ovan. <333

Summer friends don't stay

2016-08-19 / 17:58:50
IMG_0685 
IMG_0670 
IMG_0835 
 
Tre blå bilder från USA.
 
HEJ!!!!!!!
 
Blir nästan tårögd när jag ser att tre tappra själar har gått in på bloggen varje dag. Ni gav inte upp hoppet. Folk skrattade åt er. Kallade er naiva. "Sonya kommer inte tillbaka, gå vidare nu". Men något inom er sa att än är det inte över. Ni stod på er. HAH tänker ni nu. Hon är tillbaka. Vad var det vi sa!!!
 
Fredag den 19e augusti är det idag. En hel sommar har passerat utan så mycket som ett knyst här inne. Jag fantiserar om att ni har spekulerat kring vad som har hänt med mig. Ligger jag dumpad och heartbroken i fosterställning och gråter? Kanske hänger jag numera med ett nytt gäng som hatar bloggare så att jag måste liksom skratta nervöst och ba heh aa fett töntigt med blogg haha när de pratar om det. Eller så har ni börjat hata mig för att jag är precis som alla andra med en mindre blogg som bara bestämmer sig en dag för att NÄ! Nu får det vara bra. Och så säger de inget. INGENTING kan de ge sina trogna läsare som dag ut och dag in har tittat in och läst en massa tomma ord och tittat på slarviga bilder. 
 
Inget av det där är jag!!! Jag är inte dumpad (thank god), jag har inga nya kompisar (...) och jag har inte slutat blogga. Eller jag gjorde ju det i och för sig men det var inte med meningen. Lovar att avsluta den här bloggen med ett högtidligt avskedsinlägg om det nu skulle hända. Hoppas inte det. 
 
Min sommar har sett ut såhär: 
 
JUNI: Jobbade typ ett pass innan jag åkte till USA, närmare bestämt till New Jersey med mamma. Efter några dagar där mötte jag upp mina kusiner inne på Manhattan där vi bodde i fem dagar i Harlem. Efter det åkte jag tillbaka till NJ några dagar och SEN avslutades resan i Connecticut med lite white suburban life. 
 
JULI: Jobbade i två veckor ganska intensivt. Sedan var jag ledig några dagar i Stockholm. Efter det bilade jag ner till kära Skåne och där var jag till och med i lördags. Milli var på besök, sedan Joel också. Vi spelade tennis, åt paj med vaniljglass och sträckkollade på Netflix-serien Stranger Things. SE DEN FÖR BÖVELEN. 
 
AUGUSTI: Är hemma i huvudstaden. Är ledig. Är pank. Räknar ner till den 25e. Har köpt en ny dator på vilken jag skriver detta just nu i denna stund. Den är helt sprillans ny. Tog bussen till Elgiganten och gick raka vägen upp, sa till killen att den här vill jag köpa. Var ute ur affären efter fem minuter. Kändes mycket rikt gjort av mig. Det jag gör nu är att vänta in min skolstart. Jag kom in på juristprogrammet på Stockholms Universitet och bestämde mig för att köra! Känns mycket spänt. Planerna på att åka till UCLA som jag så obekymrat delade med mig av här tidigare är alltså put on hold. Man är en vilsen själ när man är tjugo vårar, det är allt jag kan säga om den saken. Men det skär lite i mig när jag ser andra som reser iväg dit nu för att börja plugga. Aint gonna lie about that. Men, jag älskar Stockholm, så det så. Mig är det inte synd om!!!
 
Tänkte göra lite förändringar i bloggdesignen. Har gjort en skiss på papper men det är ju LITE lättare än att faktiskt göra det i praktiken på datorn. Men jag ska försöka! Något nytt och kul blir det i alla fall. ♥

RSS 2.0