Det här är nog så nära himlen som vi kommer nå

2016-04-25 / 11:28:02
 
Kom hem igår kväll efter en perfekt helg i Åre. Har haft det så otroligt bra. Åkt skidor i både solsken och snöstorm, druckit två koppar varm choklad med vispgrädde om dagen och ätit sydamerikansk tapas. Alltså!!!!!!!!!!
 
Saknar ord för hur lycklig det gör mig att se pappa så glad. Han och hans tvillingbror Björn älskar att åka skidor. Det är sällan man möter människor med sådan entusiasm för något som dessa två. De skrattar i sittliften upp när den ena försöker beskriva snöns konsitens i just den där backen och den andra bara: "makalöst...otroligt...fantastiskt...hahaha ja det är INTE KLOKT". Och jag ba ja snön kanske var sorbé-ig mmm. Ibland stannar dem mitt i backen för att de blir trötta i benen och då kanske man gör upp en plan för vilken backe man ska åka härnäst. Eller så tittar man bara ut över de jämtländska fjällen och tar in allt. 
 
Ibland tittar han på mig nerifrån liftkön när jag tar mig ner med slalomsvängar för backen. Och jag liksom känner hur glad han är för att jag kan åka och för att jag har följt med honom när han får utöva sin passion. Han lever för det där livet. Han och Björn har hittat sina två grejer: skidor och tennis. De lägger nästintill all sin lediga tid och alla extra pengar på dem. Att leva flott med prestigefulla jobb skiter de fullständigt i. "Bara man får åka lite skidor", som pappa brukar säga. 
 
Jag vill hitta min grej. När jag jämför med pappa och Björn förstår jag att jag inte har hittat den. Men foto då? Kreativt skapande? Dansa? Sjunga? Nej, för jag anstränger mig inte för att avsätta tid för dessa saker. Det kan gå månader emellan att jag fotar, och jag lägger knappt någon tanke vid det. Pappa liksom längtar i hela kroppen till skidbacken eller tennisplanen. 
 
Man borde ju fokusera mer på att hitta saker man gillar att göra. Behöver inte finnas något större syfte än så med det. Det behöver inte bli ditt yrke eller karriär. Bara något du älskar att göra som gör hela livet mer värt att leva. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0