You get an E for Effort.

2015-09-02 / 12:07:00
 
 
Bilder från mina två instagrams: sonyafriberg och sanyseestheworld.
HEJ.
 
Mitt liv har vänts upp och ner, så känns det. Jag har flyttat till en ny stad, börjat universitetet, lämnat vänner och familj i Stockholm och gett mig ut på detta äventyr med Joel. Det har nu gått nio dagar in på livet i Skåne och det har varit ganska påfrestande. Hemlängtan och noll kontroll är två saker jag avskyr men fått uppleva ofta den senaste tiden. Jag har verkligen fått ändra min syn på mig själv. Jag är inte en lugn, okomplicerad och easy-going person, hur mycket jag än vill vara det. Jag vill veta tider, platser, allt, långt i förväg. Jag vill inte gå runt och undra över vad som väntar, jag vill veta det på direkten. Jag kan inte komma sent eller chansa. Jag är ett kontrollfreak, USCH vad det tar emot att erkänna det men JA så är det. Hur väl det syns utåt vet jag inte riktigt, jag kan nog verka ganska lugn. Men på insidan pågår ständigt en storm av frågor och funderingar som jag så snabbt som möjligt vill ha svar på. 
 
Nu när vi fått det där deppiga överstökat kan vi fortsätta med lite roligare saker! I måndags hade jag introduktion och diagnos inför min kurs i franska. Om någon undrar eller inte har hängt med: Jag ska läsa en termin franska, heltid, i Lund. Introduktionen gav mig hopp! Känns som att jag kommer utvecklas väldigt mycket den här terminen. All undervisning sker på franska, om man har en fråga så ska man ställa den på franska och kurslitteraturen består av flera romaner, grammatikbäcker och verbkompendium. Det kommer vara väääldigt tufft i början, och av erfarenhet vet jag att jag franska är det ämne som tar allra längst tid att hålla på med. Alltså en sida i en bok kan ta en halvtimme för mig att förstå. Men SKITSAMMA hur det går, bara jag lyckas på godkänt. Så ska jag försöka tänka hela tiden.
 
Vi hade en vecka här innan skolan började. Tid för att fixa massor av saker: t.ex. INTERNET. För ca en timme sedan fick jag igång det efter DAGAR av irritation. Det krävdes tydligen att jag skulle cykla och köpa en nätverkskabel som man till slut visade sig inte ens behöva. Men bara att jag hade köpt den och att den BEFANN sig i vårt hem gjorde att routern bestämde sig för att fungera och leverera bredband. At least that's what I think happened!!!! Magical forces of the nätverkssladd. Så nu ÄNTLIGEN kan jag ägna mig åt lite bloggande, filmtittande och annat onödigt som vår generation har lärt sig att älska. Aaaaaahhh FRIHETEN av att kunna välja vilken film man vill är oslagbar. Vi har hittills nöjt oss med DVD:er från vårt sommarhus som vi sett 19380183275896459 gånger. Men vem älskar inte I Love You Man ännu en gång??? I certainly do. 
 
På fredag ska jag och Joel åka till Köpenhamn för en liten mini-weekend-trip. Älskar att det är så nära att man är där på typ 1,5 h. Så glad att Joel är med mig här, hade inte klarat mig utan honom. Hade antagligen legat ihopkurad i ett hörn och gråtit då. Ska ta med kameran till København så bloggen får lite fina bilder!!!
 
Nu ska jag åka och köpa smörknivar (SÅNt MAN GÖR NÄR MAN FLYTTAT HEMIFRÅN NI VET).

Kommentarer
Kriss

Nu låter det svinoseriöst men FAN VA STOLT JAG ÄR ÖVER DIG! skapar ett liv för sig själv och så! Keep up the good work Girl <333 miss yaaa

Svar: OMG LOVE U<33333 saknar dig så mycket!!!!
Sonya

2015-09-02 @ 13:47:11
L:et med stort L Va?? Asså det är Löllow

Har verkligen väntat på detta blogginlägg!!! Du äger!!! Men tänkte på en sak, tänk om du kommer hem och pratar SKÅNSKA!?!? Fatta vad vidrigt? Eller fint kanske? Äsch, en till sak... Efter en tid i Höganäs/Lund, kan du göra en lista/guide till mysiga caféer, platser, affärer osv??
Vet ju bara typ LOPPAN?
Skulle vara så bra att ha när man besöker Skåne.
Vilken MATIG kommentar det blev nu men jag älskar denna blogg?? Det ska verkligen bli myz att följa dina upptåg i Skåne!!
<33333 love

Svar: Ååååååhhh blir varm i hjärtat <333 hahaha aldrig att jag kommer prata skånska! Lund är fullt av tvättäkta stockholmare så det är ingen fara med den biten. Ja men guuud vilken bra idé med en sådan guide!!! Ska absolut göra det så fort jag känner mig hemma på den fronten. Har redan ett riktigt bra lunchställe i Lund jag ätit på två gånger heheh. Var på loppan idag btw, gjorde amazing fynd till hemmet. Jag känner att du är med mig spirituellt där hemifrån Dalagatan!!! LOVE TO U
Sonya

2015-09-02 @ 18:36:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0