Inhale, exhale.

2015-09-20 / 10:51:00
Untitled   
Untitled

Untitled
Untitled Untitled 
Igår när jag och Joel gjorde utflykt till Mölle där allt var stängt och det började regna.
Men Joel var glad för sin nya telefon i alla fall!
 
Usch vad hemskt det känns att inte kunna blogga som jag vill. Jag har helt enkelt inte tid!! Om ni bara visste hur mycket plugg det innebär att gå grundkursen i franska skulle ni skratta åt att jag ens hinner skriva DETTA. Dock är det mycket frihet på universitetet, det är ingen som kollar eller gnäller ifall du inte gjort det du ska. Men, hur kul är det att sitta på en föreläsning och inte fatta nånting medan alla andra nickar instämmande och mumlar "mm" som att de inte kunde sagt det bättre själva (-.-). Precis ja, ackusativobjektet påverkar tempus och modus och bajsus. Dock har det bara gått några veckor, och jag märker redan att jag utvecklas!! Så om fyra månader när kursen är slut borde jag vara ett geni. Enligt mina uträkningar.
 
Nu blev min inledning väldigt negativ, som inte alls stämmer överens med hur jag känner mig! Jag trivs jättebra här. Lund är en så mysig stad, även om det inte är där vi bor. Det är ju pendlandet som är jobbigt, men inget kan slå att kunna ta promenader vid havet varje kväll och lördagsmorgon. Jag tror att om jag hade gått samma kurs i Stockholm hade jag antagligen varit inlagd för stressyndrom just nu. Det finns så mycket runt omkring där som gör stressen värre, men här är allt runtomkring harmoniskt istället<33 Det enda jag saknar är familj och bästisar. Men dem kan väl komma hit och stanna???? ;))) 
 
Dessutom har jag lärt känna några asnajsa personer i min klass som jag pluggar med och gör annat skoj. Har t.ex. skaffat två veckors kort på en yogatudio!! Ahhh love life efter ett yogapass. Man får lust att droppa allt och åka på yogaretreat på Bali. Sjukt hur lite andetag och konstiga ställningar kan få en att hitta värsta lugnet?? Synd bara att det är så jäkla dyrt. Det är därför jag ska bli rik har jag kommit på, så att jag kan gå på yoga, gå på dans och köpa färsk mat över disk, i bagerier och på bondgårdar. LEVA LIVET SOM MAN SKA helt enkelt. Samhället alltså, vilken salig röra. 

September.

2015-09-05 / 17:11:00
Untitled 
Untitled 
Untitled 
Untitled Untitled
 
Jag lovade ju bilder från Köpenhamn och detta ↑ bidde det. Blir så arg på min kamera. Känns som att jag inte känner den längre! Vem har du blivit, Canon EOS 1000d? Look at yourself goddamn it. Man umgås med dig, allt är frid och fröjd, bilderna blir bra, solen skiner. Sedan kopplar man in dig i datorn och PANG BOOM så sviker du en. Bildkvaliteten är katastrof. Fokus är off. Bara USCH. Eller är det jag som inte räcker till längre? Jag vet inte. Tror det är bäst om vi inte träffas mer och jag hittar en bättre ersättare för dig. BAAAAAHHHH (bye). 
 
Vi spenderade som sagt en natt i Köpenhamn. Vi kom fram vid ett, då gick vi av en slump förbi hotellet vi skulle bo på heh så vi gick och checkade in. Vilade lite på rummet och jag tog bilder i spegeln. The usual!!! Sedan gick vi ut på stan. Vi skulle till Strøget, shoppinggatan, men vi gick tydligen åt motsatt håll i ungefär 30 min. Så när vi vände om för att gå tillbaka var vi så hungriga så vi köpte pizza<33333 Alltså jag ÄLSKAR Köpenhamn, men de senaste gångerna jag har varit där har jag och pappa cyklat dit. Och det är så bra att ha cykel där för man kan ta sig fram superlätt och supersnabbt, och typ se hela staden under en och samma dag. Nu gick vi bara, vilket var lite jobbigt eftersom vädret inte var det bästa. Så det är mitt tips! Åk till Köpenhamn på sommaren med cykel, eller hyr cykel där! 
 
Kvällen avslutades med middag på Wagamama, promenad i regnet samt chokladmjölk och chocolate chip cookies på hotellrummet. Det var är mycket mysig getaway! Hur nice att man kan ta sig med tåg från Helsingborg till Köpenhamn när man vill??? SKÅNE <333
 
P.S: Vad tycker ni om mina ändringar i designen? Det kommer ske fler lite här och var, då och då :))

You get an E for Effort.

2015-09-02 / 12:07:00
 
 
Bilder från mina två instagrams: sonyafriberg och sanyseestheworld.
HEJ.
 
Mitt liv har vänts upp och ner, så känns det. Jag har flyttat till en ny stad, börjat universitetet, lämnat vänner och familj i Stockholm och gett mig ut på detta äventyr med Joel. Det har nu gått nio dagar in på livet i Skåne och det har varit ganska påfrestande. Hemlängtan och noll kontroll är två saker jag avskyr men fått uppleva ofta den senaste tiden. Jag har verkligen fått ändra min syn på mig själv. Jag är inte en lugn, okomplicerad och easy-going person, hur mycket jag än vill vara det. Jag vill veta tider, platser, allt, långt i förväg. Jag vill inte gå runt och undra över vad som väntar, jag vill veta det på direkten. Jag kan inte komma sent eller chansa. Jag är ett kontrollfreak, USCH vad det tar emot att erkänna det men JA så är det. Hur väl det syns utåt vet jag inte riktigt, jag kan nog verka ganska lugn. Men på insidan pågår ständigt en storm av frågor och funderingar som jag så snabbt som möjligt vill ha svar på. 
 
Nu när vi fått det där deppiga överstökat kan vi fortsätta med lite roligare saker! I måndags hade jag introduktion och diagnos inför min kurs i franska. Om någon undrar eller inte har hängt med: Jag ska läsa en termin franska, heltid, i Lund. Introduktionen gav mig hopp! Känns som att jag kommer utvecklas väldigt mycket den här terminen. All undervisning sker på franska, om man har en fråga så ska man ställa den på franska och kurslitteraturen består av flera romaner, grammatikbäcker och verbkompendium. Det kommer vara väääldigt tufft i början, och av erfarenhet vet jag att jag franska är det ämne som tar allra längst tid att hålla på med. Alltså en sida i en bok kan ta en halvtimme för mig att förstå. Men SKITSAMMA hur det går, bara jag lyckas på godkänt. Så ska jag försöka tänka hela tiden.
 
Vi hade en vecka här innan skolan började. Tid för att fixa massor av saker: t.ex. INTERNET. För ca en timme sedan fick jag igång det efter DAGAR av irritation. Det krävdes tydligen att jag skulle cykla och köpa en nätverkskabel som man till slut visade sig inte ens behöva. Men bara att jag hade köpt den och att den BEFANN sig i vårt hem gjorde att routern bestämde sig för att fungera och leverera bredband. At least that's what I think happened!!!! Magical forces of the nätverkssladd. Så nu ÄNTLIGEN kan jag ägna mig åt lite bloggande, filmtittande och annat onödigt som vår generation har lärt sig att älska. Aaaaaahhh FRIHETEN av att kunna välja vilken film man vill är oslagbar. Vi har hittills nöjt oss med DVD:er från vårt sommarhus som vi sett 19380183275896459 gånger. Men vem älskar inte I Love You Man ännu en gång??? I certainly do. 
 
På fredag ska jag och Joel åka till Köpenhamn för en liten mini-weekend-trip. Älskar att det är så nära att man är där på typ 1,5 h. Så glad att Joel är med mig här, hade inte klarat mig utan honom. Hade antagligen legat ihopkurad i ett hörn och gråtit då. Ska ta med kameran till København så bloggen får lite fina bilder!!!
 
Nu ska jag åka och köpa smörknivar (SÅNt MAN GÖR NÄR MAN FLYTTAT HEMIFRÅN NI VET).

RSS 2.0