Cinque Terre

2015-07-20 / 11:07:23
Untitled 
  
  
     
  
  
  
  
  
 
Jag befinner mig visserligen i Skåne för tillfället, men här är det blåsigt och kallt och eländigt. Och det vill ju ingen se mer av!? Så jag vill istället visa mer av Italien. En dag gjorde vi en utflykt till Cinque Terre (fem små byar), som förra året. Det var en by vi skippade förra året, Vernazza, som vi tittade lite närmre på den här gången. Genom erfarenhet valde jag att ha sportkläder på mig. Vi svettades kopiösa mängder. Uppskattade min sport-bh som aldrig förr <333 Den främsta anledningen till svettningarna, bortsett från vädret, var vår hike i bergen mellan Vernazza och den sista av de fem byarna Monterosso. Stigen var trång och snårig, och gick först bara uppåt uppåt uppåt. Man trodde hela tiden att detta var den sista trappan innan det skulle börja gå nedför, men sen såg man runt hörnet att det var 378 stycken kvar. Men sen när det började gå nedför var det typ ännu jobbigare!? Knäna brast nästan. Dock fanns det så mycket fint att titta på så det gjorde inget. Helt plötsligt dök en gubbe upp mitt i en buske och ba YOU WANT LEMONADE? LIMONCELLO? Man ba aa verkligen en stark SHOT är precis det jag är sugen på just nu. Nääääääää jag och Kriss köpte varsin ISKALL cola när vi kom fram istället och DOG. Vad vore världen utan Coca Cola? Inte mycket, det vill jag säga. Inte mycket. 
 
Idag ska jag vara hundvakt åt Milou och Tosca medan pappa spelar massa tennismatcher. Hoppas ni har det bra. ♥

Lucca, Toscana

2015-07-16 / 11:00:00
Untitled 
  
  
  
Efter det två dagarna på Elba begav vi oss till fastlandet och det drömmiga TOSCANA. Där skulle vi bo i samma hus som vi bodde i förra sommaren! När vi kom dit kändes det verkligen som att komma "hem" på något sätt. På Elba visste jag inte vad jag väntade mig, men nu, NU, var förväntningarna perfectly in line with reality. Huset är makalöst (obvi se bilderna). Det har två våningar men vi bodde i den undre, som förra gången.
 
  
  
  
  
Över uteplatsen hänger vindruvsklasar, över fälten går vår käre Giuseppe och sköter vinrankorna, på spisen står pastavattnet och sjuder och allt är så JÄÄÄÄÄVLA idylliskt. Att vara där utan att nypa sig i armen går typ inte. Det ligger uppe i bergen och är en 10 minuters bilfärd från lilla staden Lucca (älskar den). Därför är det extra bra att det finns en pool så att man inte dör av uttorkning. 
 
  Untitled 
Ovan ser ni när jag och Kriss åt middag i form av pizza och en av de mysiga restaurangerna på Luccas lilla piazza. SANNERLIGEN JAG SÄGER DÅ DET. När jag blir stoooor ska jag ha ett hus preferably i Toscana. Eller Rivieran. 

Elba

2015-07-15 / 12:37:39
Untitled 
  
    
  
  
  
 
Mina första två dagar i Italien spenderades på ön Elba. Kriss och hennes föräldrar hade redan varit där 5 dagar. Anywayyys, det var så himla fint! Superbergigt och massa snirkliga vägar som man åkte bil på. Kändes otroligt olikt Sverige på typ alla sätt som går. Sånt är ju härligt ibland! Dock var det ju lite opraktiskt, eller hur man ska uttrycka sig. Alltså vägen ner till havet var en brant stig med stentrappor och rötter. Efter en morgonpromenad var jag och Kriss genomsvettiga och avslutade med att gå och bada. Sååå skönt att svalka sig, men sedan var ju vägen upp asjobbig! Så då blev det som ett extra träningspass och man var lika svettig igen. MEN VAD GJORDE VÄL DEEE, när grannen har en exotisk utedusch!? Mmmm very nice. 
 
När man (jag) var på Elba började man (jag) fundera över hur sjukt det är att husen där en gång i tiden har byggts!? Liksom mitt uppe i bergen där det är superbrant!? Dem hade inga bilar?? Antaglien inte så mycket andra bra hjälpmedel heller. SÅ imponerande tycker jag. Samma sak som att människor har byggt pyramiderna i Egypten med sina bara händer och kroppar. Alltså ett stenblock vägde ju flera ton! Så sjukt. Hoppas att alla byar kan bevaras för alltid. Ibland kändes det som att hus när som helst kunde rasa ihop. Men det hör ju till litegrann liksom SPÄNNING I VARDAGEN. 
 
In conslusion: Elba is a magical place with uteduschar and old byar. 

The girl from Ipanema

2015-07-13 / 17:40:00
  Utsikt över Toscana.
 
paradise_effected Efter en tvåtimmars hike i bergen möttes vi av detta.
 
  Byn Marciana på ön Elba.
 

Vongole <333
 
  
Jag och Kriss supersvettiga efter hiken jag nämnde.
 
  
Haaaav.
 
club_effected 
Gick förbi detta hotell och ba life goals<3
 
Untitled 
I solstolarna bodde vi.
 
pool_effected 
Badade ca 10 gånger om dagen.
 
Är åter i Sverige efter 9 dagar i soliga, svettiga och vackra Italien. Den andra juli gick mitt plan från Stockholm Skavsta. OBS Nyköping är ej Stockholm tycker så synd om utländska turister som inte vet detta och förväntar sig att mötas av något helt annat när det kliver av Ryanair-planen. Men det är ofta så billigt att flyga därifrån så det är ändå värt. <3
 
Resan började med en tågfärd från Stockholm till Gnesta. HAH! Trodde jag. Självklart är det fel på något så tåget blir feeeett försenat. Problem #1, pappa får skynda sig och hämta mig i Södertälje istället för det här GÅR JU BA INTE. FAN. ALLT SKA VA SÅ JÄVLA SVÅRT HELA TIDEN. Haha nej skoja det gick faktiskt jättebra!!!
 
Sitter på planet. Somnar. Vaknar upp med en totalt uttorkad mun. Märker att vagnen man kan köpa skit i står precis bredvid mig. Så jag köper en vatten, i ren desperati. 30 kronor kostade den tydligen<333 love being cynical <333 dock typ det godaste jag druckit pga så facking törstig. 
 
Landar i Pisa. Hjärtat går i 180 för ATT: jag ska nu påbörja jakten på mitt hotell där jag ska spendera en natt SJÄLV. AAAhHH. Går ut i mörka natten. Hittar den rätta vägen. Anländer till hotellet. Ser en lobby genom fönstret. Går in. Lobbyn is nowhere to be found (!?!??!?!). Går bakom huset där jag ser att det lyser (fråga mig inte hur jag vågade detta) och där står en tjej smal som ett skelett (helt irrelevant men det gör storyn mer intressant) och viker tvätt??? Jag ba "eh I would like to check in..???" hon ba "yyeezz yez". Wtf. Vi går in i lobbyn som helt plötsligt existerar?? SKUMT. Sen börjas det: "Oke there is problem...the bathroom...no water...you can not stay here...we drive you to other hotel in Pisa, OK?" AAHHHH det är nu skräckfilmen börjar tänkte jag. "Tjej åker ensam på solsemester för en vecka av sol och bad, men det blir något helt annat när hotellet hon bor på drivs av psykopater". MEN sedan kom några andra svenskar dit så jag höll ihop med dem. Vi åkte tillsammans till det nya hotellet som visade sig vara myyyycket fräschare, som tur var. Dagen efter natten på hotellet fick vi skjuts tillbaka till flygplatsen, där min buss skulle gå ca fyra timmar senare till hamnen där båtarna till ön Elba går. Efter mycket om och men (d.v.s. ohjälpsamma italienare som jobbar på flygplats och inte kan fucking engelska) satt jag i en minibuss med en kvinna, en kille och en superspeedad chaufför på väg söderut. 
 
Klev av färjan och möttes av Kriss hemtrevliga ansikte. ÄNTLIGEN kände jag då. Semestern kunde börja och ja, ni ser ju här ovan hur härligt vi har haft det. 
 
To be continued.

I always use some milk and cream for you, cause I think you're kinda sweet

2015-07-04 / 12:00:00
IMG_2034_Fotor IMG_2032_Fotor 
Nu ligger jag antagligen och svettas vid poolen i Toscana. Men jag skulle ju visa lite grejer! Detta är alltså tidsinställt.
Min Hawaii-klänning som jag köpte på Humana, second hand. 
 
IMG_2029_Fotor 
Mina mockashorts från H&M. Dem är från deras Coachella-mojs. Cuz like everybadi turn bohemian hippie at Coachella.
 
IMG_2027_Fotor 
Une petite virkat (eller stickat?) linne från Brandy Melville. Känns som len siden mot huden. Dock ej gjort av siden. 

IMG_2025_Fotor 
Och sist men INTE minst, mina TOFFLOR <333 Visst är dem bra kopior av Birckenstock!? Dem kostade endast 299 på Eurosko (ytterst oklar affär). Dem är jättesköna till skillnad från andra kopior, dem går liksom upp i hålfoten och är formade efter tårna osv. I'm sorry men Birckenstock DRIVER när dem tror att man ska köpa tofflor för 900 spänn???? AINT GON HAPPEN UP IN HE.
Eurosko <333
 

Since 2013

2015-07-03 / 12:00:00
 
IMG_2036_Fotor IMG_2037_Fotor IMG_2039_Fotor 
 
Dagen innan jag åkte till Italien firade jag och Joel 1,5 år tillsammans! Vi kom på det precis dagen innan att det var så. Känns både som att vi har varit tillsammans längre och kortare än så. Längre på det sättet att man knappt kommer ihåg hur det var utan varandra. Kortare på det sättet att tiden har gått så fort helt enkelt. Mycket har hänt, han har tagit studenten, jag har tagit studenten, vi har rest och hittat på massor! Han är verkligen min bästa vän, jag kan alltid vara mig själv med honom och vi har så kul tillsammans. Han gör att jag känner mig trygg! <333 
 
Vi hade i alla fall en toppen dag! Vi vaknade, chillade liteee, sen begav vi oss ut. Till Café Sirap för deras brunchmeny med scrambled eggs och bacon + amerikanska pannkakor. MUMS. Hahah pannkakorna känns på riktigt som att dem har doppats ner i en FRITÖS för dem är så flottiga och knapriga i kanterna. Men SÅÅÅ GOTT. Alltså inte flottiga på ett äckligt sätt. Jag tror många av er redan har varit på Café Sirap, om ni bor i Stockholm åtminstone, så det kanske inte är ett revolutionerande tips direkt. Men man blir minst sagt mätt och belåten där!!! Sedan gick vi till Frescati och promenerade lite där vid Brunnsviken. Och SEN så tog vi tuben till Söder och gick i lite second hand affärer, köpte varsin GB Sandwich också. Ren kärlek i en glass. När den är lite smält så den blir mjuk (<3333!!!!). Vi båda köpte även kanongrejer på Weekdays rea! Alltså jag hittar alltid något på deras sommarreor! Gå dit om du känner för prisvärd shöpping.

RSS 2.0