Mommy

2015-01-18 / 12:00:00
 
 
Filmen jag och mamma såg hette Mommy, passande nog. Den är gjord av en kanadensisk kille, Xavier Dolan, som är SÅ begåvad. Han har gjort Lawrence Anyways också, om ni vet vilken det är. Otroligt, OTROLIGT, fint filmat. Så fint filmat att man vill ge upp alla sina nuvarande drömmar, sälja allt man har, köpa en filmkamera och ge sig ut i världen. MEN, det kan man ju inte heller! Dumsnut! Vad man däremot kan göra är att sitta och njuta av denna talang. Samtidigt var den väldigt påfrestande. Den handlar om en mamma och en son, varan sonen har ADHD och grova temperamentsproblem. Han bor först på ett hem, men sedan flyttar han hem igen. När han blir arg kan han bli farlig, riktigt farlig. All hans empati och eftertanke försvinner. Men mamman är inte ett helgon hon heller, hon skriker och har sig hon med. En dramatisk familj, minst sagt. De blir i alla fall kompis med deras granne, en kvinna i 40-års åldern som stammar och i början är väldigt blyg.
 
Eftersom att filmen är så extremt välgjord och detaljerad, så KÄNNER man hur dem känner sig. Man känner hans vrede, man känner mammans rädsla, man känner vilken utmaning det är för grannen att svara på en enkel fråga. Detta känns väldigt unikt för en film, faktiskt. Få filmer har gjort så man i princip lever i den. Man känner sig helt omskakad efteråt. Grät till och med en skvätt när jag kom hem, utmattad efter alla känslor. Se den om ni vill uppleva något nytt! Btw, hela filmen är på kanadensisk franska. Uppfriskande <333 bra träning för mig som läser Franska 5. Ja. Franska 5. FEM. Fucking svårt!!!

Back in suburbia kids get high and make out on the train

2015-01-17 / 20:25:24
 
Lite mer bilder från New Jersey jag glömde lägga upp! Två veckor sedan vi kom hem, känns dock som en evighet. Saknar USA så mycket. Där vill jag ska vara en del av min framtid!
Idag har jag vaknat upp bredvid Joel, ätit frukost på Pascal med Kriss och Milli, varit på bio med mamma, kollat Skavlan på svtplay (otroligt tråkigt avsnitt, det som sändes igår), och nu väntar jag i mitt rum på Joel! Fick ett ryck igår att jag ville flytta runt mina möbler, så vi gjorde det! Blev super. 
 
Imorgon ska jag åka skidor med pappa i någon backe i Huddinge. KUL!!!

I like my sundaes with a cherry on top

2015-01-04 / 23:30:00
 
Totalt var vi tre dagar i New York City! En dag körde vi in med bil och en annan åkte vi tåg. Här ser ni mamma och Joel framför World Trade Center Memorial. Det var fint! Nya One World Trade-skrapan ser ni på första bilden.
 
P.S ni kan klicka på alla röda länkar så kommer ni direkt till respektive hemsida!
 
 
Första dagen var vi på museum, Museum of Natural History, ni vet där Natt på Museet är inspelad. Det var smockfullt med folk. Sedan åt vi på Shake Shack (AAAAHHH!!!!!<33333) och sedan gick vi runt på stan. Vid en punkt var det så mycket folk på en trottoar att vi stod helt stilla i typ en kvart, i ett hav av människor. Det rörde sig ingenting. Det var klaustrofobiskt uta faaan.
 
 
När vi tog tåget in med mamma gick vi på West Broadway, jag och mamma köpte varsitt par Nike Air Max. Sedan åt vi hamburgare, igen, fast på Five Guys denna gång. Såååå gott, och bästa av allt är att man får gratis jordnötter som är kvar sina skal! Såna som Dumbo äter. Sedan köpte vi varsin cupcake på Magnolia Bakery, himmelskt goda. Dom åt vi när vi tog en sittpaus under vår promenad på High Line.
 

Garden state

2015-01-03 / 20:44:00
 
I morse kom jag, Joel och mamma hem efter en vecka i USA! Vi har haft det sååå himla bra. Promenerat på stranden, shoppat på outlets, gått på museum i New York och ätit typ 10 olika hamburgare. En sak är säker: under någon period i mitt liv ska jag bo där.
 
Jag och Joel bodde hos vår vän Hanna i Long Branch, New Jersey. Huset tillhörde en gång i tiden Bruce Springsteen, och i det lilla huset skrev han skivan Born to Run. Coolt x1089832375. Vi bodde även en natt i Soho på Manhattan. Vårt hotell var så fint, har aldrig bott på något bättre eller lyxigare. Sixty Hotel hette det, tips för er som ska till New York! Dock ganska dyrt, men vi bodde ju bara en natt. Jag och Joel har ju varit tillsammans i ett helt år nu, och därför ville vi fira lite. Vi gick ut och köpte varsin burrito på Chipotle (omggg) och amerikanskt godis och läsk. Sedan spenderade vi kvällen i varsin badrock tittandes på film. BÄST var det!!!
 
Men nu är vi hemma. Sverige. Kul. Händelserikt. Färgstarkt.

RSS 2.0