Who you had to kill, who you had to rob, who you had to fuck just to make it to the top damn it.

2015-02-17 / 17:25:00
 
 
Alltså. SER-I-ÖST. Nu får det vara nog. I am putting mY FOOT DOWN. Som ni märker bara sprutar det åsikter och tjosan ur mig nu för tiden. Jag har lagt tiden som meningslös bloggare bakom mig. Jag är här, och jag är här för att göra SKILLNAD. Världen är på väg mot ett stup. Jordklotet rullar närmre och närmre kanten, och vem ska rädda det om inte, jo, just det, jag. Så, dagens goda gärning mot jorden gör jag just i denna stund, då jag för jordens skull har avbrutit mitt filosofipluggande (prov imorgon), för att informera er alla om något ytterst viktigt. Kan även passa på att nämna att vi hemma hos oss källsorterar. MM vi är en SÅN familj. En bra en!!!!
 
Så, vad är det jag ska berätta om? Idag på engelsklektionen fick vi en artikel att läsa. Lång var den, men intressant. Den handlade om något som jag aldrig hört talas om. Det var en fräsch känsla. I många fall kan man tänka "ah men det här såg jag på Facebook". BUT NO, detta var något sprillans nytt. Som doften av ett nyinhandlat klädesplagg, direkt från fabriken i Kina. Så nytt kändes det. Minus den där glada och tillfälliga känslan över att man köpt något.
 
MEEEEn let's get to the point dammit. Tydligen så är det extreeemt vanligt och populärt med så kallade "smart drugs". Det är droger, egentligen framställda för människor med ADHD och narkolepsi, som elever använder på universitet, ibland även high schools, för att kunna ha en chans att möta skolans alla krav. Drogerna tillåter en att ha 100 % fokus och koncentration, man kan plugga i en hel dag utan paus för mat eller vila. Man får en positiv inställning till pluggandet och allt som ska göras. Låter ju som rena drömmen eller hur? Är det inte det vi alla önskar att vi kunde som elever?
 
Artikeln var inne på exakt det jag pratade om några inlägg ner. Vi är allt mer karriärsbenägna, vi vill vara bäst, vi vill vara socialast och ca allt annat bra som finns. Men som människa är det en omöjlig ekvation. Den naturliga lösningen borde se ut så att man säger till sig själv: nej, detta går inte. Jag måste välja bort något, fråga en lärare om att förlänga en deadline, säga nej till att gå ut och festa eller sänka mina egna krav. Livet kan inte fortsätta se ut som det gör i en sådan situation, det är en sak som är säker. Men vad gör man när man befinner sig mitt i en utbildning, har hela livet uppmålat framför sig och är på väg att krackelera?
 
Jo, de flesta vänder sig till dessa smart drugs. Har ingen aning om hur vanligt detta är i Sverige, men i USA och Storbrittanien verkar det vara lika vanligt och omärkvärdigt som det är för oss att ta en fika. ALLA gör det. "It just gives you that extra edge", säger någon i artikeln. Det som betonas är dock, att det inte finns någon forskning för långsiktiga konsekvenser av drogerna. Ingen vet vad som kan hända med kroppen efter en längre tids missbruk. Förutom en person som nämns i artikeln, en journalist, som gick på drogerna för att klara av deadlines. Han var vaken i dygn och skrev. Han skrev och skrev och skrev, tills...han kollapsade och sov och sov och sov istället.
 
I min engelskagrupp hörde jag runtomkring mig "fett najs!!! Jag vill lätt testa!!!!" ursäkta VA. THATS the fucking problem. Drogerna anses åtråvärda, inte fel så som andra droger. Istället vill man ha dem. Samhället är så tvistat att man inte fattar att det är samhället det är fel på, SKOLORNA kräver att deras elever är några slags supermänniskor för att klara av allt. DET accepterar man, och löser genom några piller. Piller som kanske kan få ditt liv att vända helt upp och ner. Kanske förlora allt man har och hamna på rehab. Eller ännu värre, graven. Oavsett vad som missbrukas så är det MISSBRUK. Missbruk = negativt. Droger = negativt. Det borde inte vara socialt accepterat. Åhhh blir så ledsen.
 
OJ lång text. Cred till er som orkade läsa. Grattis till er, ni har lärt er något. Now go change lives today.
 
/ Sonya "Very upset and writes an essay about it on her ginormous blog so that people will know she's smart" Friberg
 
P.S HÄÄÄÄR är artikeln som detta inlägg handlade om.

Kommentarer
kriss

AAlttååå!! den här blogeenn! varenda inlägg är en tankeställare OCH SAMTIDIGT roligt!!! du skulle ju fan kunna förändra världen. bejb <3

Svar: Omg!!!!! Tack för att du läste och kommentera kjiss my love <333
Sonya

2015-02-17 @ 21:04:29
JJJJJJJJJ

Pojkvännen din är nu påväg till plattan to buy me some smart drugs!

Svar: No you're not.
Sonya

2015-02-18 @ 01:24:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0