Let me tell you about my day

2015-08-05 / 22:17:02
 
VÄNNER. Åh alldeles för länge sedan jag loggade in på mitt blogg-konto och skrev ett inlägg. Men det pga VERY valid reasons. De resterande dagarna av min visit i Skåne gick ut på att fixa i lägenheten, gå på loppis, hänga med kussarna (<33) och spela tennis. Samt fritera nachos i fritösen. Det fanns alltså inget utrymme för DATORER och sånt TRAMS. Alltså shit vad jag älskar Skåne. Nu var jag där i lite mer än en vecka och ville absolut inte åka hem. Jag ville istället att Joel skulle komma ner dit och att vi skulle stanna där för all framtid. MEN, han har ju ett jobb att sköta och jag skulle dessutom börja mitt. Den andra anledningen till min frånvaro är att när jag packade upp min dator efter 7 timmar i bil till Stockholm så hade den öppnat sig som en blåmussla på havets botten. Två skruvar i botten hade lossnat och musplattan befann sig ovanför sitt lilla hål. Martin min bror öppnade upp och det visade sig att batteriet hade svullnat upp. Men, idag fick jag tillbaka den, fixad och i toppform!
 
Jag har nu jobbat en och en halv vecka på ålderdomshem. Tänker inte säga något mer om det förutom att det är mycket lärorikt och definitivt fått mig att fundera ännu mer (som om det var möjligt) på livet och vad man vill åstadkomma, stå för och lämna efter sig. Tror även att det är bra att uppleva vården som bransch, så kritiserad och omtalad som den är. Vissa rykten om den stämmer, andra inte. Det känns rätt att uppleva det själv, att vara förstahandskällan till den informationen. Sedan är det antagligen annorlunda på andra hem och sjukhus, vilket inte jag kan komma och tycka saker om. Men när en tant på 96 år kramar ens hand och lutar sitt huvud mot ens axel och säger att "åh, nu har jag det så bra", då känner man att man verkligen bidrar. Man har aktivt ändrat någons välmående till det bättre. Det kan man inte sätta ett pris på!
 
Nog om det. Let's move on till mitt snitsiga lilla collage här ovan. Surfar ofta runt på tumblr och möbelaffärer nuförtiden för att hitta inspo till lägenheten i Skåne. Har naturligtvis inga stora summor att investera, så jag tittar mest efter detaljer. Påslakan, tavlor, handdukar, lampor och sådant. Det är inga mahogny-bord på tre meter med andra ord. Har kommit fram till ett antal saker:
1. Jag vill ha mörkblå/grå påslakan-set.
2. Älskar vitt blandat med träslag (se bild längst upp i högra hörnet och i mitten på understa raden). Blir ledsen när allt ska målas vitt hela tiden. 
3. Älskar stabila, bastanta och stora träbord.
5. Älskar imperfekta hem som inte är helt genomtänkta där man helt enkelt, kort och gott, har satsat på det man gillar.
 
(PARANTES ANG. PUNKT 5: Har märkt att jag blivit fett anti trender och hippa saker!?!? Typ om en restaurang får uppsving och ALLA ska dit så blir jag spyfärdig. Eller nu när alla äter chiapuddig, raw food och sånt så vill jag istället äta pizza varje dag. Eller om jag ser nån på stan som så solklart läst typ CHIC och gått och köpt en hel outfit utifrån deras ord så känner jag bara suuuuuuck. O.M.G Sonya, REBELL!?!?!?!?!? Nu är det väl ingen som ba "jag älskar att följa trender" utan det mest bara blir så antar jag, men jag har blivit betydligt mer anti about it på sista tiden.)
 
Hmmm ska bli intressant vad vi kokar ihop. Tur är det att det finns gott om second hand och loppisar dit vi flyttar. <33
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0