3 x Amazeballs

2015-08-19 / 17:07:22
HEJ från en betydligt positivare Sonya jämfört med förra inlägget! 
Snabb genomgång av min fantastiska dag hittills: vaknade (obvi heh), gjorde frukost (flingor med mjölk o banan o macka med jordnötssmör <33) sedan städade jag köket och plockade undan saker för mamma kommer hem ikväll. Har bott tre veckor själv nämligen. MOVING ON. Gick ut på stan pga rastlös o kollade på fina saker samt gick till ställe för att äta. Visade sig vara 100 % veganskt och beställde en gröt som visade sig vara kall. GOTT var det i alla fall! Men jag blev inte mätt! Så jag gick till Dunkin' Donuts och köpte en bagel med cream cheese. Över och ut. 
 
MOVING ON pt. 2. Har sett massor av bra filmer (typ tre) på sista tiden och vill veeeerkligen dela med mig. Är film fanatic om ni inte redan hade räknat ut det. Enjoy. 
 
 
Palo Alto 
Har velat se Palo Alto länge nu, men har inte kommit TILL SKOTT så att säga. Filmen handlar i huvudsak om April och Freddy, två rastlösa, introverta, smått deprimerade tonåringar som bor i kalifornska Palo Alto. April är klassens virgin om man nu ska uttrycka sig så smaklöst. Hon är för många åtråvärd, men liksom out of reach. Hon visar inget större intresse för någon kille, utan ägnar sig istället åt att flirta med sin fotbollstränare och barnvakta hans barn. Freddy umgås med fel människor och hamnar i trubbel. Han blir tvungen att uträtta samhällstjänst på ett bibliotek efter att ha kört bil onykter. April och Freddy gillar varann i hemlighet men ingen tar liksom intiativet. Filmen bygger på noveller skrivna av James Franco, som spelar fotbollstränaren btw. Den är trovärdig, lågmäld och fin. En film för dig som kan uppskatta en films diskreta skönhet. 
 
 
Aloha
Okej, det fanns tre anledningar till att jag valde att se den här filmen: 1. Emma Stone är med. 2. John Krasinski är med. 3. Den utspelar sig på Hawaii. Annars tyckte jag inte storyn verkade särskilt spännande. Ärligt talat så hade jag svårt att förstå vissa saker! Så hoppas att jag säger rätt nu. Militären Brian kommer hem till Hawaii efter att ha varit i Kabul. Han beskriver hur militären har förändrats sedan börskraschen 2008 och att privata miljardärer nu tagit över. Han själv jobbar nu för en av dem, Carson Welch. På Hawaii ska han förhandla med native Hawaiians om att låta Carson Welch få använda deras luftutrymme under 20 minuter när han ska skjuta upp en satellit. Men, den där delen av filmen är bara business. Det roliga är när Brian möter sin gamla kärlek igen, som nu är gift med hans militära kollega, och när han och Emma Stone (som är superordentlig och nördig) blir kära, och när John Krasinski och Alec Baldwin är roliga. Finns så himla rörande scener också, när inga repliker utbyts. Man kan SE vad skådespelarna säger och vad dem inser under den tysta konversationen, vilket verkligen är imponerande skådespel. (Syftar främst på filmens allra sista scen, tänk på det när ni ser den)
  
 
Blackfish
Så. Jävla. Hemskt. Berättelsen om hur SeaWorld och andra liknande parker behandlar Späckhuggare. De separeras från sina barn, lever i extremt små utrymmen och straffade om de inte lyder tränarna. Dokumentären fokuserar på de antal attacker mot människor som skett av späckhuggare i fångenskap. Allt förklaras i media som olyckshändelser, något som gick snett, tränaren gav fel signaler osv. Allt det egentligen handlar om är psykologiskt tortyr av djur som sedan visar sig i form av våld mot människor. Extremt rörande att se. Turisterna som betalar inträde till dessa parker får även felaktig information om späckhuggarna. Någon frågar guiden "Varför är deras fenor böjda?". "De blir så när de blir äldre", svarar guiden. Men inte en enda späckhuggare i det vilda har en böjd fena. "Hur länge lever en späckhuggare?" frågar en annan. "25-35 år" blir svaret, men i det vilda kan honorna leva i upp till 100 år. Allt är så fruktansvärt, och allt är styrt av pengar, hela tiden. Ingen tänker på vare sig säkerheten för tränarna eller välmåendet för späckhuggarna. Jag kommer aldrig i mitt liv sätta en fot på ett ställe som SeaWorld efter att ha sett den här. ETT MÅSTE att se. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0