Jullovsfilmer

2014-12-21 / 16:12:03
Tänkte lista mina bästa filmer att se under jullovet! Vissa är inte särskilt juliga, men ändå så mysiga. Och för mig har dem alla någon koppling till jullov. Lets begin!
 
 
1. You've Got Mail.
Aaaah. Den här filmen. Älskar den. Det absolut bästa on-screen-paret ever, Tom Hanks och Meg Ryan. I den här filmen har båda en partner, men de har en hemlig kontakt via mail. De träffar varandra i verkligheten, och råkar vara konkurrenter inom deras bransch. DOCK vet de inte om vem den andra är. Meg Ryans mailadress är typ shopgirl och hans är NewYorknånting. Så dem är alltså anonyma online och vet inte om att de har träffats. Och åh hon har en jättegullig liten bokaffär, och han är chef över ett gigantiskt bokvaruhus som ska öppna precis vid hennes affär. Så hon gillar inte honom för hans varuhus kan få hennes affär att gå i konkurs. Such drama.
 
 
2. Stolthet och Fördom.
Hahaha hur många gånger har inte jag bloggat om den här filmen? Whatevz. Så fiiiiin. Elizabeth Bennet och Mr Darcy är kära i varandra men det tar lite tid för dem att inse det. Och det är baler på slott, promenader på engelsk landsbygd och halvdant pianoklinkande. Och musiken. MUSIKEN. Se och lyssna bara!!!
 
 
3. Sleepless in Seattle.
Tom Hanks och Meg Ryan, igen. Seriöst den mest romantiska filmen i världen typ. Åhhh Tom Hanks är änkling och pappa, och hans son ringer en kväll in till ett radioprogram och berättar att hans pappa är ledsen. Radioprataren (en psykolog) ber honom att ge telefonen till sin pappa. Det gör han, och Tom Hanks berättar om hur han kände för sin fru osv osv. Och i princip hela den kvinnliga befolkningen blir kär i honom för att han säger så fina saker. Meg Ryan lyssnade på radion från sitt hem tvärs över landet, och skrev (precis som ca en miljon andra kvinnor) ett beundrarbrev till Tom Hanks. Resten får ni veta genom att se filmen. Amazeballs.
 
 
4. Love, Rosie.
En ny film, tror den fortfarande går på bio. Så söt! Skrev jag om den för ett tag sen? Kanske kanske inte. Handlar om två kompisar, en kille och en tjej. Filmen börjar när dem är 18 eller nåt sånt, och slutar tio år senare. De har egentligen alltid varit kära i varandra men vägen till bra timing är lång och mycket hinner hända i varderas liv. Mysig och stundtals oförutsägbar. Och Lily Collins är så snygg, vill ha hennes hår. Tack.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0