I built my dreams around you

2014-12-23 / 13:01:22
 
Dan före dopparedan! Har ca noll julkänsla. Men tycker inte att det gör så mycket. Har varit värre andra år när jag har typ skapat en egen religion kring julen och ändrat livsstil så att allt kretsar runt jul. Sedan när den var slut kände jag mig tom som en övergiven plastpåse. No good, nono.
 
Under jullovet har jag handlat julklappar, gjort egen brunch med Joel, tittat på filmer och i princip inte gjort nånting. Såååå skönt. Exakt som jag vill ha det! När jag var ute på stan igår utnyttjade jag även ett presentkort på Akademibokhandeln och köpte en bok, ett block och pennor (se bild ovan). Nu ska det fixas julkort till julklapparna! Men ska först göra mannagrynsgröt. Hur gott!?!?!? ♥♥♥ Gröt ♥♥♥

Jullovsfilmer

2014-12-21 / 16:12:03
Tänkte lista mina bästa filmer att se under jullovet! Vissa är inte särskilt juliga, men ändå så mysiga. Och för mig har dem alla någon koppling till jullov. Lets begin!
 
 
1. You've Got Mail.
Aaaah. Den här filmen. Älskar den. Det absolut bästa on-screen-paret ever, Tom Hanks och Meg Ryan. I den här filmen har båda en partner, men de har en hemlig kontakt via mail. De träffar varandra i verkligheten, och råkar vara konkurrenter inom deras bransch. DOCK vet de inte om vem den andra är. Meg Ryans mailadress är typ shopgirl och hans är NewYorknånting. Så dem är alltså anonyma online och vet inte om att de har träffats. Och åh hon har en jättegullig liten bokaffär, och han är chef över ett gigantiskt bokvaruhus som ska öppna precis vid hennes affär. Så hon gillar inte honom för hans varuhus kan få hennes affär att gå i konkurs. Such drama.
 
 
2. Stolthet och Fördom.
Hahaha hur många gånger har inte jag bloggat om den här filmen? Whatevz. Så fiiiiin. Elizabeth Bennet och Mr Darcy är kära i varandra men det tar lite tid för dem att inse det. Och det är baler på slott, promenader på engelsk landsbygd och halvdant pianoklinkande. Och musiken. MUSIKEN. Se och lyssna bara!!!
 
 
3. Sleepless in Seattle.
Tom Hanks och Meg Ryan, igen. Seriöst den mest romantiska filmen i världen typ. Åhhh Tom Hanks är änkling och pappa, och hans son ringer en kväll in till ett radioprogram och berättar att hans pappa är ledsen. Radioprataren (en psykolog) ber honom att ge telefonen till sin pappa. Det gör han, och Tom Hanks berättar om hur han kände för sin fru osv osv. Och i princip hela den kvinnliga befolkningen blir kär i honom för att han säger så fina saker. Meg Ryan lyssnade på radion från sitt hem tvärs över landet, och skrev (precis som ca en miljon andra kvinnor) ett beundrarbrev till Tom Hanks. Resten får ni veta genom att se filmen. Amazeballs.
 
 
4. Love, Rosie.
En ny film, tror den fortfarande går på bio. Så söt! Skrev jag om den för ett tag sen? Kanske kanske inte. Handlar om två kompisar, en kille och en tjej. Filmen börjar när dem är 18 eller nåt sånt, och slutar tio år senare. De har egentligen alltid varit kära i varandra men vägen till bra timing är lång och mycket hinner hända i varderas liv. Mysig och stundtals oförutsägbar. Och Lily Collins är så snygg, vill ha hennes hår. Tack.
 
 

Pep talk

2014-12-14 / 21:24:42
 
 

Imorgon är det ny vecka, sista innan looooov! Tänkte att lite fina peppiga små budskap passade bra. Stay excellent :* :* :* :*

Sul mare Luccica

2014-12-12 / 17:24:44
 
Wiiieee fredag! Sista helgen innan lov. Den här veckan har varit rent slit. Vi har jobbat med GYA, haft psykologiprov, gått på föreläsning blablabla. Idag hade vi som vanligt fotolektion och då gick vi lös med digitalkamerorna. Alla bilder är tagna av Jacob Varnauskas, min käre vän. Här och här kan ni besöka hans två olika tumblrs. En är med hans egna foton och en är med andras. Han är så duktig! Juste, om någon skulle undra (...) är min kjol från Primark och min tröja från Åhléns.
 
Till lunch i skolan blev det tomtegröt. Älskar det. Blev så glad. Ikväll ska jag träffa Milli och Kriss och ha classic mys. ♥ Trevlig helg på er!

Joey & I

2014-12-12 / 13:17:00
 
Snart firar jag och Joel 365 dagar tillsammans och jag kunde inte haft ett bättre år. Min bästa vän! ♥

Published

2014-12-10 / 21:10:20
 
 
 
Här kan ni läsa en artikel jag skrev till Täby Danderyd Magasin! Jag skrev den för jättelängesen känns det som, innan sommaren, men den blev publicerad först nu. Finns ganska mycket saker jag skulle ändrat på nu om jag fick skriva om den haha. Temat var ganska fritt, något som hade med Danderyd att göra. Jag valde att skriva om hur andra uppfattar dig om du säger att du bor i Danderyd. För det är något jag har märkt väldigt ofta. Många får för sig en massa saker. Främst om min familjs ekonomi. Undantag från stereotyper är oftast vanligare än själva stereotypen. Det är något som jag alltid försöker tänka på när jag träffar nya människor, hör rykten om någon eller liknande. I de allra flesta fall finns så mycket mer viktiga saker att veta om personen i fråga, än den information man fått. Att jag bor och kommer ifrån Danderyd till exempel, är självklart en stor del av mig men det går inte att dra slutsatser om min personlighet bara för att man vet det.
 
I alla fall, läs om ni tycker det verkar kul! Var åtminstone väldigt roligt för mig att få något publicerat!

RSS 2.0